Naar inhoud

"European Microfinance Day": Wat als werkzoekenden zelf jobs kunnen creëren?

7 oktober 2015

Vandaag de dag slaan microStart en Impulskrediet (Hefboom) de handen in elkaar om hun steentje bij te dragen aan de "European Microfinance Day" vanuit de ambitie om de bekendheid van microkredieten binnen Europa te vergroten.

Deze "European Microfinance Day" is een initiatief van de twee belangrijkste Europese netwerken inzake microfinanciering, met name EMN en MFC, en zal overal in Europa gevierd worden. Het doel van dit alles? De beslissende krachten achter de huidige politieke en economische besluitvorming sensibiliseren over de doelgerichtheid van het microkrediet als middel tot arbeidscreatie en zo de praktijk van microfinanciering in Europa faciliteren.

In Brussel zullen daarom twee evenementen georganiseerd worden naar aanleiding van deze European Microfinance Day. Zo zal er op 19 oktober om 17 uur een panelgesprek op hoog niveau plaatsvinden binnen het Europees Sociaal en Economisch Comité in aanwezigheid van Koningin Mathilde en Philippe Maystadt, voorzitter van microStart cvba-so. Op 19 oktober om 17 uur zal vervolgens in de gebouwen van BNP Paribas Fortis een workshop gehouden worden die de huidige problematieken rond microfinanciering in België in kaart brengt.

Meer informatie over het evenement vindt u overigens hier: http://www.european-microfinance.org/grey.php?pg=83