Naar inhoud

Herlanceer uw activiteit met mS Reboost !

10 oktober 2018

Dankzij de steun van het Fonds Germaine Kieckens lanceert microStart vandaag een nieuwe campagne: mS Reboost.

 

mS Reboost is speciaal ontwikkelt voor zelfstandigen in moeilijkheden, voor zelfstandigen die eerder failliet gingen en een doorstart willen maken of een nieuw project willen opstarten.

  • Financiële steun tot 15.000 €, voor de herstart van uw zaak, als overbruggingskapitaal, investeringen, herlanceren activiteit of om achterstalige betalingen te vereffenen (BTW, sociale bijdragen, belastingen, leveranciers, etc.)
  • Gratis ondersteuning en begeleiding: coaching, cursussen of een individueel gesprek met een expert (marketing, communicatie, boekhouding, rechtsbijstand, etc.)
  • Directe en bevoorrechte contacten met centra voor ondernemers in moeilijkheden in heel België.

 

Ondervindt u moeilijkheden in uw activiteit?

 

Contacteer ons en maak een afspraak met een microStart adviseur.

 Contacteer microStart


Portret 1: Mike – Elektricien – 10.000 €

In juni 2015 neemt Marie een bloemenwinkel over in haar buurt. Gepassioneerd door bloemen, werkte ze reeds vele jaren in de sector. Toen haar baas met pensioen ging, besloot ze de zaak over te nemen. Ze komen overeen om de overname in verschillende aflossingen te betalen. Marie kent een vlotte start en slaagt erin om in één jaar tijd de overname terug te betalen.

In november 2016 beginnen er echter straatwerken en is de zaak moeilijk bereikbaar. Haar klantenbestand neemt af, maar de facturen blijven komen. Gedurende 6 maanden slaagt ze er nog in om haar kosten te betalen met de inkomsten van de zaak, maar dit verloopt telkens moeizamer.

Ze neemt contact op met microStart om een klein krediet aan te vragen om over voldoende werkkapitaal te beschikken. microStart kent een microkrediet van 5000 € toe , wat haar in staat stelde om de huurkosten te betalen en stock aan te kopen voor haar Moederdag-actie. Naast financiering gaf microStart Marie ook ondersteuning bij het opzetten van een strategie om haar activiteiten opnieuw leven in te blazen.
 

 

Electricien

 


Portret 2: Mohamed – Snack – 5 000 €

Mohamed en zijn partner Laila hebben onlangs een snackbar geopend. Dankzij de hulp van familie en hun eigen spaargeld kunnen ze het handelsfonds overnemen. Ze kennen een vlotte opstart en krijgen steeds meer vast cliënteel.

Door een overstroming staat het pand echter enkele weken later onder water en is het bovendien niet meer veilig. Door de overstroming geraakt hun industriële koelkast ook beschadigd. Ze gebruiken hun spaargeld voor de reparaties, maar op het einde van het jaar is er onvoldoende liquiditeit om de bijdragen voor de sociale zekerheid te betalen. microStart kent uiteindelijk een krediet toe van 5000 € voor de achterstallige sociale bijdragen en om het nieuwe werkjaar op een positieve manier in te zetten. Daarbovenop voorziet microStart een coach die hen ondersteunt bij de administratieve en financiële opvolging van hun activiteit

 

Electricien


Portret 3: Mike – Elektricien – 10.000 €

Mike startte in 2011 een zelfstandige activiteit als elektricien. Vier jaar lang verloopt alles naar wens; hij krijgt een groot contract in onderaanneming en heeft verschillende aanvullende projecten. Zijn bedrijf groeit snel en hij neemt extra personeel aan. Helaas verliest hij kort daarna zijn belangrijkste klant en vervolgens kan hij zijn personeelskosten niet meer betalen. Hij neem contact op met Concileo, die hem ondersteuning bieden om een gerechtelijke reorganisatie (WCO-procedure) op te starten en zijn schulden terug te betalen.


Sinds 2015 werkt Mike terug alleen en krijgt hij zijn bedrijf langzaam weer op het goede spoor. In 2017 heeft hij autopech, maar helaas kan geen enkele bank hem ondersteunen gezien zijn gerechtelijke reorganisatie. microStart besluit in overleg met Concileo hem te ondersteunen door een krediet van 10.000 euro toe te kennen voor de aankoop van een nieuw voertuig.

 

Electricien