Naar inhoud

microStart begint met e-learning !

5 september 2016

microStart stelt negen leuke, speelse video’s ter beschikking van kandidaat micro-ondernemers om hen te helpen hun project als zelfstandige op te starten. Iedereen kan van nu af aan de aanpak van Fred, Nejma en Honoré volgen en inspiratie opdoen vooraleer zich in het ondernemersavontuur te storten. Bovendien zijn er nog tientallen praktische raadgevingen te ontdekken die nuttig kunnen zijn bij het aanvragen van een microkrediet

Om ondernemers, die een microkrediet bij een van de microStart -agentschappen willen verkrijgen, beter voor te bereiden, stelt de belangrijkste instelling voor microkredieten van België een online opleiding voor met negen eenvoudige, duidelijke en speelse video’s.

 

Aan de hand van geanimeerde tutorials en praktische tools, die iedereen gratis kan downloaden via het online documentatiecentrum, doorlopen negen video’s de verschillende etappes van de oprichting van een onderneming.

 

De micro-ondernemers vinden er onder andere typedocumenten om in te vullen (financieel plan, berekening van verwachte omzet, marktstudie, commerciële strategie ...), nuttige adressen voor hun project en concrete voorbeelden ... Kortom, een hele reeks tips en waardevol advies om een dossier samen te stellen en alle troeven in handen te hebben bij het aanvragen van een microkrediet bij microStart!

Fred, Nejma en Honoré

Op deze manier kunnen Fred, Nejma en Honoré, drie kandidaat micro-ondernemers met een eigen profiel (man, vrouw, beginneling, ervaren kandidaat ...), in de loop van de verschillende stadia met al hun vragen online worden gevolgd. Op het einde van elke video wordt een toolbox ter beschikking van de kandidaat-ondernemers gesteld.

Een meertalige, internationale campagne

“Deze negen tutorials werden gerealiseerd om online opleiding aan te moedigen en de creatie van activiteiten algemene bekendheid te geven. Wij sporen alle potentiële micro-ondernemers aan om ze te bekijken en om contact met ons op te nemen. Daarom ook, zullen we gedurende de hele campagne begeleidingssessies bij ons en onze partners organiseren,” licht microStart toe.

De campagne is meertalig (Nederlands, Frans, Arabisch) en wordt simultaan door drie microkredietinstellingen verspreid: microStart (België), Adie (Frankrijk) en Taysir (Tunesië).