Naar inhoud

microStart lanceert microStart Arab!

21 november 2018

Dit najaar komt microStart met een Arabische versie van haar digitaal portaal. Met deze Arabische landingspagina beoogt microStart een betere dienstverlening naar haar bestaande en potentiële klanten.

microStart Arab

microStart Arab kwam mede tot stand dankzij de Levis Strauss Foundation en collega Hassan Abo Esmail. Hassan is actief als in de Gentse Branch als kredietadviseur en projectmanager binnen vluchtelingen project AZO.

Abo Esmail die zelf in 2015 in België aankwam na een lange tocht uit Syrië was voorheen aan de slag als Microkrediet Adviseur en vervolgens Risk Officer voor FMFI-Syria.

Hij onderlijnt het belang van microfinanciering voor mensen die recent België binnen kwamen als vluchteling:

“Er zijn veel mensen die geen financiële kennis hebben omwille van een beperkte toegang tot onderwijs, een beperkte talenkennis of een slechte economische situatie. Dit belemmert hun toegang tot klassieke financiële dienstverlening. Microfinancieringsinstellingen helpen deze barrière weg te nemen.”

In het verlengde hiervan duidt Hassan ook het belang van communicatiemiddelen die aangepast aan de taal van de potentiële ondernemer.

“Ik help mijn collega's van de andere kantoren met hun Arabische klanten, want er zijn veel specifieke woorden die erg moeilijk te begrijpen zijn in het Nederlands. Daarnaast is het ook belangrijk om het de werkwijze van microStart op een concrete en correcte manier uit te leggen.”

microStart ontving het afgelopen jaar 163 personen die als vluchteling België binnen kwamen. 93 onder hen werden intensief gecoached , 48 onder hen verkregen ook een microkrediet.

Naast de portaal website is ook het digitaal begeleidingsaanbod beschikbaar. De microStart E-learning werd samen met de collega’s van Taysir (Tunesië) opgesteld en voorzien van verschillende video modules. 

Wil je meer weten over microStart, hoe een financiering aan te vragen of welke begeleidingsdiensten aangeboden worden?

 

 Contacteer microStart

 

Het AZO project

Hier vind je enkele articles die gelinkt meer informatie geven over het vluchtelingenproject

Voor meer informatie over de resultaten van het vluchtelingenproject dat sinds 2017 loopt, neem contact op met Hassan (hassan.aboesmail@microstart.be)

Van links naar rechts op de foto: Aarnout (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Lens (microStart), Liesbeth (Starterslabo) en Hassan (microStart)

Van links naar rechts: Aarnout (Vluchtelingenwerk Vlaanderen), Lens (microStart), Liesbeth (Starterslabo) en Hassan (microStart)
Bron: https://www.vluchtelingenwerk.be/blog/ondernemen-als-vluchteling-moeilijk-maar-het-kan