Naar inhoud

Deze zomer formaliseert microStart zijn "Scale-up" microkrediet

9 juli 2018

Met zijn "Scale-up" microkrediet, wil microStart de groei van haar klanten ondersteunen door middel van een financiering van € 25.000 .
Vorig jaar profiteerden 31 micro-ondernemers van dit nieuwe product, als onderdeel van een pilootproject.

Van Start-up tot Scale-up

Emmanuel, zelfstandige in de pakjessector sinds 2014, heeft in 2015 zijn eerste financiering bij microStart verkregen voor de aankoop van een cammionette. Zo was hij in staat om zijn werkregio verder uit te breiden en over te schakelen naar zelfstandige in hoofdberoep. Daarvoor werkte hij als zelfstandige in bijberoep met de hulp van enkele vrienden.

In enkele jaren is zijn onderneming sterk gegroeid en in 2017 had hij nood aan een nieuwe cammionette om aan de vraag tegemoet te kunnen komen. Gezien zijn professionalisme en zijn goede professionele relatie met microStart, is er besloten om hem te ondersteunen met een Scale-up financiering van 25.000€ om de vruchten van deze nieuwe opportuniteiten te plukken.

Deze financiering stelde hem in staat om een grotere camionette te kopen, nieuwe distributierondes aan te vangen, meer omzet te draaien en een extra werknemer aan te nemen.

Wilt u net zoals Emmanuel uw zaakverder uitbreiden?

Met ScaleUP kunt u een extra werknemer aannemen, nieuw materiaal aankopen of uw zaak renoveren. En zo uw bedrijf verder uitbreiden!

  Contacteer ons 

Momenteel is de financiering tot 25.000€ enkel beschikbaar voor ondernemers die minstens 1 jaar klant zijn bij microStart en hun onderneming reeds 2 jaar hebben opgestart.

De bedoeling is om groei van deze ondernemers te ondersteunen een springplank te zijn naar de financiering bij een traditionele bank.

Naast een financiering staan wij ook steeds ter uwer beschikking om u te helpen met het structureren en voorbereiden van uw project.

Het ScaleUP krediet in 4 punten:

  • Financiering van € 15.000 tot € 25.000 onder transparante voorwaarden
  • Flexibele terugbetalingen
  • Eenvoudige en snelle procedure
  • Gratis expertise en begeleiding