Naar inhoud

Zevende editie Week van het microkrediet: Ook ik ben ondernemer!

21 maart 2018

Van 19 tot 23 maart 2018 organiseren microStart en Impulskrediet voor de zevende keer de Week van het Microkrediet. Met een hele reeks activiteiten over heel België willen we iedereen met ondernemersplannen aanmoedigen om die te realiseren.

Ook ik ben ondernemer!

De slogan van deze zevende editie is ‘Ook ik ben Ondernemer’. Daarmee kaarten we de vooroordelen aan die vaak heersen ten aanzien van verschillende groepen ondernemers en benadrukken we de positieve effecten van een microkrediet in het opstarten en uitbouwen van een eigen zaak Microkredieten verlagen immers de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan bankfinanciering geraakt. Ze zijn ook een innovatieve oplossing tegen werkloosheid en sociale uitsluiting. En vooral: op persoonlijk vlak kunnen ze je leven een hele nieuwe wending geven.

Tijdens de week wordt elke dag een specifiek thema aangekaart.

  • Maandag: Ondernemer en wereldburger
  • Dinsdag: Ondernemer en vrouw
  • Woensdag: De selfmade ondernemer
  • Donderdag: Op ondernemen staat geen leeftijd

Meer informatie vind je op onze website van de week van het microkrediet

microStart in de kijker

Gedurende de week van het microkrediet is er zowel bij onze partners als bij de pers aandacht voor onze activiteiten:

microStart in het Nieuwsblad

Andere artikels & reportages:

De micro-ondernemer van het jaar 

 

De projecten worden geëvalueerd op basis van 4 categorieën die ook de leidraad vormen voor de campagne ‘Ook ik ben Ondernemer’.

De stemmen op Facebook zullen bepalen wie de winnaars in deze vier categorieën worden. Het project met het meeste likes krijgt een dubbele beloning (prijs van de eigen categorie + publiekslieveling prijs).

Tijdens de slotceremonie op vrijdag 23 maart zal de jury een eindwinnaar selecteren uit de vier profielen die als overwinnaar uit de bus kwamen in de vier categorieën. Hij/zij mag zich met trots de ‘Micro-ondernemer van het jaar 2018 noemen.