Naar inhoud

Ontmoet onze ondernemers

AMINATA, Biodranken op basis van Hibiscus 

Testkrediet: €1.000  – Antwerpen

Aminata Organics op Facebook

Aminata is geboren en getogen in Mali. Samen met haar man en hun twee kinderen woont ze nu in Antwerpen, waar ze in de haven werkt.

Een paar jaar geleden begon Aminata in haar keuken ‘bissap’ te maken, een Malisch drankje op basis van hibiscus. Ze had er zoveel succes mee bij haar vrienden dat ze het idee kreeg haar eigen biodrankenmerk, ‘Aminata Organics’, te lanceren.

Met de lening van 1.000 euro die ze van microStart kreeg, kon Aminata haar eerste professionele botteling betalen. Vandaag tref je haar dikwijls aan op biomarkten waar ze haar producten verkoopt. Die vind je trouwens ook in gespecialiseerde winkels.

Bio Dranken Antwerpen microStart klant

Online kredietaanvraag: Testkrediet van € 1.000  


 

SIMON - Beeldhouwer

Testkrediet: €850  – Luik

Simon Somma op Facebook

Simon is al meer dan tien jaar autodidact en beeldend kunstenaar. Hij kreeg de kans om zijn werk in Nederland en Duitsland tentoon te stellen. Maar daarvoor moest hij zes grote werken maken. Een belangrijke stap in zijn carrière die Simon niet helemaal zelf kon bekostigen.

Hij ging bij microStart aankloppen om de ontbrekende 850 euro te vinden. Hij kreeg vrij snel zijn krediet en zijn expo was een succes.

Aangezien hij zijn eerste krediet probleemloos terugbetaalt, gaf microStart hem een tweede financiering waarmee hij zijn activiteit verder kon ontwikkelen door machines aan te kopen voor zijn beeldhouwwerken.

Beeldhouwer microStart klant

Online kredietaanvraag: Testkrediet van € 850  


CHARMING, Koffie en Lunchbar 

Investeringskrediet: € 15.000 – Gent

Stek op Facebook

Charming heeft altijd graag in de horeca gewerkt. Ze twijfelt dan ook geen moment als er een leuk restaurantje in haar buurt te koop staat.

Helaas is de prijs nogal hoog… wat logisch is, aangezien het een gezonde zaak is die goed draait. Charming doet een beroep op haar familie, maar de banken staan niet te springen om haar een overbruggingskrediet toe te kennen. Daarmee zou ze verder kunnen in afwachting van haar eerste inkomsten.

Daarom besluit Charming zich te richten tot microStart. De microkredietinstelling leent haar de 15.000 euro die ze nodig heeft om de verkopers van het restaurant gerust te stellen.

Intussen draait haar zaak op volle toeren. Net als zijzelf bruist ‘Stek’ van energie en creativiteit in een wijk die steeds populairder wordt. Een mooi Gents succesverhaal!

Bar in Gent microStart klant

Online kredietaanvraag: Inversteringskrediet van €15.000


 

 

THOMAS – Prêt-à-porter en ceremoniekledij  

Kaskrediet: € 5.000  – Charleroi

Boutiques intuitions op Facebook

Thomas is al enkele jaren zelfstandige en werkte in de verkoop voor hij beslist om voor eigen rekening te gaan werken. Hij neemt een handel in ceremoniekledij over in het centrum van Charleroi. Hij kent de zaak goed, want hij heeft er zelf gewerkt.

Ondanks de concurrentie aarzelt hij geen seconde. Hij heeft een netwerk in de sector en beschikt over de knowhow. Na grote investeringen gedaan te hebben, contacteert hij microStart voor een lening van 5.000 euro.

Dankzij dat duwtje in de rug overtreft zijn zaak alle verwachtingen. Hij neemt iemand in dienst en droomt nu van een tweede zaak in La Louvière!

Kledingswinkel Luik microStart klant

Online kredietaanvraag: Kaskrediet van € 5.000 


HAMDI - ECLECTIC STORE

Investeringskrediet: € 15.000 – Brussel

Eclectic Store op Facebook

Graficus Hamdi woont sinds december 1999 in België. Als verwoed verzamelaar van t-shirts en sneakers, lanceerde hij een gloednieuw winkelconcept in hartje Brussel.

Met de hulp van microStart, Crédal en een succesvolle crowdfunding-actie, kon hij de huurwaarborg voor zijn winkel betalen, het pand inrichten, zijn eerste stock aankopen, reclame maken en last but not least: zijn ondernemersdroom waarmaken!

Eclectic Store is zes dagen op zeven open en maakt t-shirts met een persoonlijk ontwerp of een ontwerp van bekende kunstenaars. Je vindt er ook een uitzonderlijk assortiment aan accessoires (sneakers en vintage artikelen). En dit alles tegen democratische prijzen. Bovendien worden er jonge artiesten gepromoot!

Sportswear Brussel microStart klant

Online kredietaanvraag: Investeringskrediet van € 15 000