Naar inhoud

Anaïs opent haar boetiek in Ath

“Tegelijk moeder en zelfstandige zijn is niet steeds gemakkelijk, maar het ondernemers avontuur is zeker het proberen waard! Aan iedereen die de stap nog niet heeft durven zetten: ga ervoor!”

Op zoek naar een leven  nieuwe uitdagingen besloot Anaïs haar studie architectuur te beëindigen en in Portugal te gaan werken voor een kledingketen. Deze maanden leren haar alleen en onafhankelijk te leven en dat bevalt haar!  Terug in België besluit Anaïs, gepassioneerd door mode sinds haar jeugd en zoekend naar onafhankelijkheid, haar online kledingwinkel te lanceren.

Het was na een jaar opleiding bij CREO, een ondersteuningsstructuur voor de oprichting van bedrijven, dat Athena Kallos, haar online winkel, werd geboren. Maar nadat Anaïs haar winkel enkele maanden vanaf haar zolder had gerund, wilde ze meer. De vzw Actions de Développement local (ADL)  uit Lessen, die ondernemers en winkeliers in de regio ondersteunt, stelde haar voor een pop-up winkel op te zetten om haar concept te testen. Deze korte ervaring deed Anaîs nog meer dromen  om haar eigen winkel te openen. Het was niet gemakkelijk om het juiste pand en de juiste locatie te vinden en Anaïs kreeg te maken met momenten van twijfel en ontmoediging. Uiteindelijk vestigde ze zich in hartje Ath en bouwde ze snel een trouw cliënteel uit. Om haar project duurzaam te maken had Anaïs financiering nodig. Ze klopte tevergeefs aan bij verschillende banken. De ‘ADL’ van Lessen raadde haar aan te kloppen bij microStart, dat haar snel de nodige financiering gaf. "Als ik  twijfel, een vraag of een probleem heb, weet ik dat ik op microStart kan rekenen. Het is een heel fijne organisatie."

Volg Anais op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste trends!

"Zelfstandige zijn is een rollercoaster. Geen enkele maand is dezelfde! Dat maakt het spannend."

 

Terug naar het begin van de pagina