Naar inhoud

DE GROEI VAN ONDERNEMERS FINANCIEREN OM BANENCREATIE IN BRUSSEL TE STIMULEREN

11 oktober 2023

EEN GEZAMENLIJK INITIATIEF VAN FUNDS FOR GOOD, MICROSTART EN RÉSEAU ENTREPRENDRE BRUXELLES

Funds For Good, microStart en Réseau Entreprendre Bruxelles hebben op basis van hun respectieve ervaringen en waarnemingen ter plaatse hun krachten gebundeld in de creatie van het programma STEP-UP, een innovatief initiatief dat de doelstellingen van deze drie organisaties dichter bij elkaar brengt. Het doelpubliek van microStart, dat voornamelijk bestaat uit micro-ondernemers met beperkte toegang tot bankleningen, maakt immers zelden gebruik van het Start-programma van Réseau Entreprendre Bruxelles (en omgekeerd). Deze situatie is het gevolg van een gebrek aan banden tussen de twee organisaties. Dit is waar Funds For Good relevant wordt, als ervaren tussenpersoon op het gebied van alternatieve financiering en ondersteuning voor sociale ondernemers of mensen in precaire situaties.

- DOE HIER UW AANVRAAG - 

Lorraine de Fierlant, algemeen directeur van microStart, zei:

We willen financiële en sociale inclusie bevorderen voor een groeiend aantal mensen. Met de oprichting van dit ereleningfonds willen we de overstap van onze micro-ondernemers naar de traditionele financiële sector versnellen en tegelijkertijd de werkgelegenheid stimuleren.

STEP-UP is een ambitieus proefproject dat ondernemers in Brussel en omgeving financiële steun wil bieden boven de huidige microStart-limieten (momenteel beperkt tot €25.000), waarbij ze individuele ondersteuning krijgen van het Réseau Entreprendre Bruxelles.

VOOR WIE IS HET?

Het STEP-UP-ereleningenfonds is voorbehouden aan Brusselse ondernemers die al minstens 3 jaar actief zijn en die binnen 2 jaar minstens twee voltijdse equivalenten willen creëren. Begunstigden moeten één enkele procedure volgen via microStart:

"Réseau Entreprendre Bruxelles is al een tijdje op zoek naar mogelijkheden om een meer diverse groep ondernemers te ondersteunen. We vinden het echter moeilijk om dit publiek aan te trekken. De samenwerking met Funds for Good en microStart is een geweldige kans om de toegang tot onze verschillende ondersteuningsprogramma's te verbreden.”  

Séverine Cuvelier, directeur van Réseau Entreprendre Bruxelles.

 

- DOE HIER UW AANVRAAG - 

Terug naar het begin van de pagina