Naar inhoud
 • Financieren
  simpelweg
 • Begeleiden
  voor uw succes
 • Verdedigen
  door belangenbehartiging

Onze geschiedenis

microStart is de grootste microfinancieringsinstelling in België. Ze begeleidt en verleent microkredieten aan ondernemers die geen toegang hebben tot financiering van de traditionele banksector.

microStart werd gecreëerd in 2011 en is een initiatief van Adie, een pionier in de Europese microfinanciering, BNP Paribas Fortis en het Europees Investeringsfonds.

Vandaag is microStart één van de meest dynamische en innovatieve Europese spelers op het gebied van professioneel microkrediet. De acties van microStart zijn in overeenstemming met de Europese gedragscode voor goed beheer van microfinancieringsinstellingen die door de Europese Commissie  wordt gepromoot.

 

We streven naar een meer inclusieve samenleving door de creatie en ontwikkeling van duurzame ondernemingen en jobs te faciliteren voor elk individu, vooral diegenen die te maken hebben met financiële en sociale ongelijkheid.

Onze waarden

 • Vertrouwen
 • Innovatie
 • Respect
 • Solidariteit
 • Professionaliteit

Feiten & Cijfers Eind 2023

 • +9.800
  jobs gecreëerd
 • 7185
  professionele microkredieten
 • +€ 61M
  geïnvesteerd in de economie
 • 91 %
  terugbetalingsgraad
 • 80
  vrijwilligers
 • +11.000
  ondernemers gecoacht

Ons team

Board CV-SO

 • Carine De Nys

  Chair microStart SCRL

  Carine De Nys

  Chair microStart SCRL

 • Anne-France Simon

  Head of CSR Engagement & Inclusion - BNP Paribas Fortis

  Anne-France Simon

  Head of CSR Engagement & Inclusion - BNP Paribas Fortis

 • Jan Heyvaert

  Chief Human Resources and Sustainability Officer - AG Insurance

  Jan Heyvaert

  Chief Human Resources and Sustainability Officer - AG Insurance

 • Laure Coussirat-Coustère

  Deputy CEO - Adie

  Laure Coussirat-Coustère

  Deputy CEO - Adie

 • Patrick Somerhausen

  Co-CEO - Funds For Good

  Patrick Somerhausen

  Co-CEO - Funds For Good

 • Loïc De Cannière

  Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Incofin Investment Management

  Loïc De Cannière

  Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Incofin Investment Management

 • Guido Busseniers

  Chairman of microStart Support VZW

  Guido Busseniers

  Chairman of microStart Support VZW

 • Bruno Debuysscher

  Operations Director Partena

  Bruno Debuysscher

  Operations Director Partena

Board VZW

 • Olivier Brissaud

  Administrator

  Olivier Brissaud

  Administrator

 • Guy Turchet

  Administrator & Treasurer

  Guy Turchet

  Administrator & Treasurer

 • Odile Amory

  Administrator

  Odile Amory

  Administrator

 • Guido Busseniers

  Chairman of microStart Support VZW

  Guido Busseniers

  Chairman of microStart Support VZW

 • David Dardenne

  Administrator (Senior Manager at Accenture)

  David Dardenne

  Administrator (Senior Manager at Accenture)

Management

 • Lorraine de Fierlant

  General Manager

  Lorraine de Fierlant

  General Manager

  lorraine.defierlant@microstart.be

  Mijn belangstelling voor bedrijven begon tijdens mijn studie economische wetenschappen. Bijna 8 jaar in bedrijfscommunicatie hebben me in staat gesteld relaties op te bouwen met CEO's, ondernemers, journalisten en politici.

  De vzw Réseau Entreprendre in Brussel heeft mijn passie voor ondernemerschap ontwikkeld en mijn kennis vergroot over het begeleiden van ondernemers door andere ondernemers, het creëren van duurzame banen, het opzetten en ontwikkelen van een netwerk van bijna 500 ondernemers, financiering en teambeheer.

  Ik ben overtuigd van de rol van microStart, dat ondernemers financiert en begeleidt, ongeacht hun afkomst, inkomen, sociale situatie en opleiding. Dit is een essentiële missie voor onze Belgische economie.

 • Sandra Fernandez

  Chief Customer Officer

  Sandra Fernandez

  Chief Customer Officer

  sandra.fernandez@microstart.be

  Nadat ik was afgestudeerd in taal- en letterkunde, besefte ik al snel dat ik mijn sociale vaardigheden wilde gebruiken en het liefst een bijdrage wilde leveren aan mensen in nood. Zo kwam ik terecht bij Caritas International, waar ik tien jaar in de migratiesector heb gewerkt. Ik ontdekte hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn en hoe zij, in hun eigen land, op creatieve wijze gebruik maken van ondernemerschap om zichzelf en hun gezinnen te onderhouden.
  Dat brengt me nu bij microStart, waar ik hoop nieuwe uitdagingen aan te gaan en te ontdekken dat er ook in België veel ondernemingskansen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ondernemerschap en microfinanciering voor veel mensen een van de sleutels tot succes kunnen zijn en ik hoop daaraan te kunnen bijdragen door dit nieuwe en opwindende hoofdstuk bij microStart te beginnen. 

 • Haifaa Saad

  Finance, Risk & Admin Manager

  Haifaa Saad

  Finance, Risk & Admin Manager

  haifaa.saad@microstart.be

  Ik heb economische wetenschappen gestudeerd in Le Caire (Frankrijk) en ben daarin afgestudeerd aan de VUB, waarna ik het European Microfinance Program (EMP) heb gevolgd in Solvay, Brussel. Deze laatste opleiding gaf me de nodige kennis binnen het domein van microfinanciering. Meerdere stages en professionele ervaringen, waaronder een stage in Marokko, hebben me toegelaten om mijn kennis volledig op punt te stellen tegen het moment dat ik bij microStart begon. Binnen microStart vervul ik de functie als beheerscontroleur, een job die me toelaat de praktische gang van zaken binnen microStart mee te optimaliseren zodat de instelling haar missie nog beter kan vervullen, m.n. zelfstandigen (in spe) ondersteunen via een microkrediet en de creatie van jobs in België.

 • Michel Rossius

  CEO's advisor

  Michel Rossius

  CEO's advisor

Support

 • Sara Loveniers

  Deputy CCO

  Sara Loveniers

  Deputy CCO

  sara.loveniers@microstart.be

  Na mijn studies Sociaal-Economische Wetenschappen, met afstudeerrichting TEW, wilde ik me meer verdiepen in de sociale en ontwikkelingseconomie. 

  Daarom besloot ik nog een studie Globalisation & Development te volgen, waarbij ik het belang leerde van microkredieten in de wereld. 

  Ook in België is het ondersteunen van de kleine ondernemers zeer relevant.  Daarom werk ik met veel enthousiasme bij microStart om zo kansen te kunnen creëren voor ondernemers en starters. 

  Elke dag komen we in contact met klanten met hun eigen dromen, die we mee proberen realiseren aan de hand van financiering, ondersteuning en advies. 

  Ik ben heel trots bij te kunnen dragen aan de sociale impact van microStart op onze samenleving!

 • Larissa Rakotozandry

  Customer Support

  Larissa Rakotozandry

  Customer Support

  larissa.rakotozandry@microstart.be

  Attracted by the social impact of microfinance, I specialised in Microfinance and Financial Inclusion at the ULB.
  Coming from a developing country, I am aware of the importance of having someone who believes in your project and who helps you to make it happen. That's what really attracted my attention to microStart and I'm proud to be able to participate in the future success story of an entrepreneur!

 • Brunel Pembele

  Customer Support

  Brunel Pembele

  Customer Support

  brunel.pembele@microstart.be

  Via mijn ervaringen in een telecombedrijf en in de financiële sector heb ik veel kennis en competenties opgedaan. Communicatie staat voor mij centraal  en samen met de klant werken aan een aangepaste oplossing vind ik heel interessant. Bij microStart werken geeft me een nieuwe gelegenheid om mijn kennis uit te breiden op het vlak van klantenservice, maar vooral om diezelfde klanten te helpen hun visie waar te maken.

   

 • Adham Zaghloul

  Recovery

  Adham Zaghloul

  Recovery

  adham.zaghloul@microstart.be

 • Trabelsi Nidal

  Recovery

  Trabelsi Nidal

  Recovery

  nidhal.trabelsi@microstart.be

  Afgestudeerd in boekhouding, heb ik een professionele carrière in audit en bedrijfscontrole gehad, waarna ik me richtte op de financiële sector met een tussenstop bij een bank. Sinds 2011 ben ik betrokken bij microfinanciering in Tunesië in het kader van een project gepromoot door Adie, waar ik de financiële leiding had. Sinds een jaar woon ik in België en ben verheugd om het incassoteam van Microstart te vervoegen om door te gaan met het ondersteunen van kleine projectdragers en hen de nodige steun te bieden tijdens de moeilijke momenten van hun projecten.

 • Tamara Pezo

  Risks & Statistics Manager

  Tamara Pezo

  Risks & Statistics Manager

  tamara.pezo@microstart.be

  Met een achtergrond in managementwetenschappen begon ik te werken in de sector fondsenadministratie, waar ik de gelegenheid had verschillende functies uit te oefenen die verband hielden met de berekening en controle van de netto-inventariswaarden. Deze ervaring gaf me niet alleen inzicht in marktfinanciering, maar scherpte ook mijn belangstelling voor verantwoorde financiering aan. Dit bracht mij ertoe mijn studie af te ronden met een scriptie over microkrediet. Overtuigd van de positieve invloed van microkrediet op de economische en sociale ontwikkeling, besloot ik mijn carrière een nieuwe impuls te geven door deel uit te maken van het microStart avontuur. Ik deel dezelfde waarden met deze organisatie.

 • Aurélie Hochstras

  HR & Finance Administrator

  Aurélie Hochstras

  HR & Finance Administrator

  aurelie.hochstras@microstart.be

  Na een eerste ervaring als HR assistant gedurende 4 jaar in een bedrijf, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dus, dankzij mijn verlangen om nieuwe dingen te leren, besloot ik mijn carrièrepad voort te zetten bij MicroStart. Ik was gegrepen door haar visie en waarden. Ik ben zeer gemotiveerd en blij dat ik aan dit project kan bijdragen. Naar mijn mening is ondernemerschap de motor van onze economie en ik ben dan ook verheugd dat ik aan de slag kan bij een bedrijf dat dit principe voor 100% heeft begrepen.

 • Amina Hmimsa

  Junior Accountant

  Amina Hmimsa

  Junior Accountant

  amina.hmimsa@microstart.be

  Mijn leven schommelt tussen twee culturen: de Marokkaanse als geboorteland van mijn ouders en de Belgische als eigen geboorteland. Ik heb daardoor een rijke persoonlijkheid ontwikkeld die me toelaat om mij aan te passen aan elke situatie die het leven voor mij in petto heeft. 

  Aangezien ik economie-wiskunde heb gevolgd in mijn secundair onderwijs, werd ik als tiener al ondergedompeld in de wereld van de boekhouding. Ik wist meteen dat ik me hierin wilde verdiepen waardoor ik hierin verder studeerde. Ik heb tijdens die studies dan ook enorm veel bijgeleerd. 

  Ik heb het geluk gehad om mijn laatstejaarsstage te doen in een internationaal farmaceutisch bedrijf waar ze me meteen ook hebben aangeworven voor een studentenjob. Daarna heb ik mijn kennis verder kunnen ontwikkelen als boekhoudster in een bedrijf met zowel economische als sociale activiteiten. 

  Ik ben als persoon heel leergierig en mede daarom heb ik ervoor gekozen om als boekhoudster aan de slag te gaan bij microStart en zo mijn kennis verder uit te breiden.

   

 • Olivia Van den Bogaert

  Partnership & Advocacy Manager

  Olivia Van den Bogaert

  Partnership & Advocacy Manager

  olivia.vandenbogaert@microstart.be

  Ik kreeg belangstelling voor het ondernemerschap gedurende mijn hogere studies Management. Na een eerste commerciële ervaring in onderneming gevolgd door de lancering van een restaurantje, heb ik besloten me 1 ½ jaar in te zetten voor een project ter begeleiding van jonge ondernemers bij een NGO aan de Ivoorkust. Dit project heeft me ervan overtuigd dat het ondernemerschap een machtig wapen is voor de vermindering van armoede en voor economische en sociale ontwikkeling ! Bij microStart werken leek me een logische volgende stap op professioneel vlak. Bovendien kan ik me bij microStart  verenigen met haar visie en waarden.

 • Martijn Crabbé

  Partnership Officer

  Martijn Crabbé

  Partnership Officer

  martijn.crabbe@microstart.be

  Ik studeerde af in de richting Financiën aan de Arteveldehogeschool in Gent waar ik ook een stage volgde bij microStart. Tijdens deze stage is mijn motivatie toegenomen om te werken in de financiële sector maar met de insteek om mensen dagdagelijks bij hun ondernemerschap te helpen. Na een eerste werkervaring in digital marketing ben ik gestart (als voltijds werknemer dit keer) bij microStart. microStart combineert het financiële met het sociale, een sleutelrol in onze maatschappij. Ik wens dan ook de mensen die bij microStart komen aankloppen zo goed mogelijk te helpen met het opstarten van hun onderneming. 

 • Steffen Van Wijmeersch

  Communication & Marketing Manager

  Steffen Van Wijmeersch

  Communication & Marketing Manager

  steffen.vanwijmeersch@microstart.be

  Eens afgestudeerd aan de VUB als cultureel Agoog, zette ik mijn eerste professionele stappen in het organiseren van activiteiten voor thuis- en daklozen bij CAW Archipel. Tijdens mijn parcours langs verschillende sociale organisaties ontsproot mijn voorliefde voor communicatie en vormgeving meer en meer. Na een extra opleiding en een eerste werkervaring als communicatiemedewerker bij Cultureghem vzw, startte ik als freelance grafisch vormgever. De geboorte van 'LOWI'  was tevens mijn eerste stap als ondernemer. Bij microStart vind ik de kans om mijn voorliefde voor communicatie en vormgeving te combineren met een sociale luik en zin voor ondernemerschap. Wat mij betreft, een schot in de roos!

 • Tiphaine Gire

  Head of Development & Marketing

  Tiphaine Gire

  Head of Development & Marketing

  tiphaine.gire@microstart.be

  Met een Master in International Strategic Management Consulting ben ik sinds het einde van mijn studie betrokken bij het beheer van solidariteitsprojecten. Gedurende meer dan vijf jaar coördineerde en leidde ik projecten voor ontwikkelingshulp en humanitaire acties in verschillende sectoren, voornamelijk binnen gespecialiseerde agentschappen van het systeem van de Verenigde Naties in Madagaskar (de Voedsel- en Landbouworganisatie, de Organisatie voor Industriële Ontwikkeling van de Verenigde Naties) en in de Democratische Republiek Congo (het Wereldvoedselprogramma).

  In een omgeving waarin ik meer en meer geconfronteerd word met en geïnteresseerd ben in sociaal ondernemerschap als motor voor economische ontwikkeling en sociale inclusie, oriënteer ik mijn weg naar acties die ondernemersinitiatief (of sociale innovatie) combineren met de strijd tegen de armoede.

  Ik sluit me volledig aan bij de visie van microStart en ben nu blij dat ik me bij de organisatie kan aansluiten en dat ik me samen met haar teams kan inzetten als Development Project Manager.

 • Boglárka Csatlós

  Salesforce Developer

  Boglárka Csatlós

  Salesforce Developer

  boglarka.csatlos@microstart.be

  Na het behalen van mijn diploma Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit van Bourgondië keerde ik terug naar Hongarije om er mijn professionele leven te starten. Mijn eerste job was bij de technische ondersteuning van Salesforce om er te werken met de Frans- en Engelstalige klanten. Zo heb ik mijn talent en interesse ontdekt voor informatica. Sindsdien heb ik gedurende 9 jaar gewerkt in verschillende rollen die allen met Salesforce te maken hebben, zowel in Hongarije als in België: support agent, SME, technical consultant, interne admin, technisch architect en ontwikkelaar.

  Bij microStart kan ik mijn passie voor mijn vak combineren met een sociale missie, wat me nog meer motiveert in mijn dagelijks werk. Ik ben fier om deel uit te maken van een organisatie die mensen helpt om te ondernemen en hun lot in eigen handen te nemen, ongeacht hun achtergrond of situatie. 

   

 • Vincent Nguyen

  Junior Salesforce Administrator

  Vincent Nguyen

  Junior Salesforce Administrator

  vincent.nguyen@microstart.be

  Na mijn studies aan de ULB en vervolgens aan ICHEC, startte ik mijn carrière als consultant gespecialiseerd in digitale transformatie, met een bijzondere expertise in Salesforce-technologie. Dankzij deze ervaring heb ik met verschillende bedrijven kunnen samenwerken en hen kunnen begeleiden in hun digitalisering. Maar naast de functionele en technische aspecten van mijn werk, heb ik altijd een diep verlangen gevoeld om mijn vaardigheden in dienst te stellen van een zaak die me na aan het hart ligt, namelijk een positieve impact hebben op de maatschappij. Voor mij was het een voor de hand liggend idee om mijn passie voor nieuwe technologieën te combineren met een sociaal engagement. Daarom heb ik ervoor gekozen om deel uit te maken van het MicroStart-team.

 • Marie Halin

  Volunteer coordinator

  Marie Halin

  Volunteer coordinator

  marie.halin@microstart.be

  Geïnspireerd door mijn passie voor mensen en zorg begon ik mijn carrière als fysiotherapeut in de sociale sector (medische centra). Vijf jaar later kreeg ik een geweldige kans in ondernemerschap en duurzame ontwikkeling, die ik met beide handen heb gegrepen. Dit leidde ertoe dat ik stopte met fysiotherapie en gedurende nog eens vijf jaar de wereld van human resources (HR) verkende, met een focus soft HR.

  Vandaag de dag zie ik mijn beroep als het zorgen voor mensen die zelf voor een project zorgen. Ik zal deze missie met enthousiasme proberen te vervullen voor de vrijwilligers van MicroStart.

  Naast mijn werk heb ik 30 jaar in Brussel gewoond, in een multiculturele buurt in de buurt van het Zuidstation, in een gedeelde woning. Nu woon ik in Namen, ik voel mer al helemaal thuis. Ik hou van de natuur, reizen, tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden, gezelschapspelletjes en de wereld verbeteren tijdens een goed diner!

Brussel

 • Samia Batouche

  Branch Manager

  Samia Batouche

  Branch Manager

  samia.batouche@microstart.be

  Travaillant depuis novembre 2019 au sein de microstart comme chargée d'accueil, ça a forgé ma conviction de donner à tout à chacun la possibilité d'entreprendre. Je suis ravie et enthousiaste de continuer à travailler avec microStart autant que conseillère aux côtés des porteurs de projet afin de concrétiser leurs ambitions.

 • Alice Gilliard

  Advisor

  Alice Gilliard

  Advisor

  alice.gilliard@microstart.be

 • Alexia Sidler

  Advisor

  Alexia Sidler

  Advisor

  alexia.sidler@microstart.be

  Als afgestudeerd Bedrijfsingenieur ben ik begonnen aan een carrière als consultant gedurende 3 jaar, om bedrijven te begeleiden bij hun operationele efficiëntie en veranderingsmanagement.

  Na deze leerzame ervaring voelde ik de behoefte om betrokken te raken bij een project dat een positief verschil zou maken in het leven van individuen. Ik ben blij om deel uit te maken van een ecosysteem dat mijn managementvaardigheden combineert met maatschappelijke betrokkenheid. Het bevorderen van emancipatie door toegang tot krediet en het ondersteunen van ondernemers komt echt overeen met mijn persoonlijke en professionele waarden. Het centraal stellen van de mens, vertrouwen in hem hebben, hem de middelen geven om te slagen en zijn successen vieren, is wat mij drijft in mijn werk.

  Door bij MicroStart te werken, ben ik trots bij te dragen aan een samenleving die inclusiviteit en ondernemerschap bevordert!

 • Sehida Pala

  Entrepreneurs Support Advisor

  Sehida Pala

  Entrepreneurs Support Advisor

  sehida.pala@microstart.be

   

  Met een diploma in de politieke wetenschappen en Europese studies hebben sociale kwesties altijd mijn interesse en nieuwsgierigheid opgewekt, zowel op persoonlijk als professioneel niveau. Menselijk contact is een essentiële bron in mijn dagelijks leven, na talloze interacties met jongeren die in achtergestelde wijken wonen. Deze sociale interesse is verder versterkt door mijn ervaring binnen een Europees netwerk dat belangrijke spelers in de sociale economie vertegenwoordigt. Ik besefte al snel dat sociale economie een essentieel element is om tal van problemen op te lossen en dat microStart dezelfde menselijke en sociale waarden koestert. Ik zal dan ook met plezier bijdragen aan het bevorderen van ondernemerschap, terwijl ik toekomstige ondernemers ondersteun in hun traject binnen microStart.

Luik

 • Belinda Moulin

  Branch Manager

  Belinda Moulin

  Branch Manager

  belinda.moulin@microstart.be

  Met mijn diploma Bevolkings- en Ontwikkelingswetenschappen heb ik ervaring kunnen opdoen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in verschillende organisaties.
  Zoals Koffi Anan zei: "Microkrediet is een doeltreffend wapen gebleken in de strijd tegen armoede en honger en het kan het lot van de mensen echt verbeteren, vooral van diegenen die het het hardst nodig hebben".
  Werken voor microStart is voor mij een kans om bij te dragen tot de strijd tegen de armoede en de integratie van mensen die van onze samenleving zijn uitgesloten.

 • Laura Bonjean

  Advisor

  Laura Bonjean

  Advisor

  laura.bonjean@microstart.be

  Met een diploma sociaal en duurzaam bedrijfsbeheer op zak is een eerste werkervaring bij microStart voor mij de ideale start. Ik heb bij microStart gesolliciteerd na een verblijf van enkele maanden in Noorwegen omdat ik een job zocht die het sociale met het ondernemerschap combineert, die zin heeft en die overeenstemt met mijn eigen waarden. Gelijkheid, menselijkheid en inclusie zijn mij inderdaad zeer dierbaar. Ik kijk op naar mensen die mooie ideeën hebben en de zin hebben om te ondernemen. Ik ben dan ook heel enthousiast om deze mensen een stapje op de goede weg te helpen.

   

 • Laura Laruelle

  Ik heb het geluyk gehad samen te werken met bedrijven die een humanistische visie op economie delen en in 2021 werd ik bewust van sociaal ondernemerschap. Overtuigd van het belang van microfinanciering voor zelfredzaamheid, is mijn doel bij microStart om een warme omgeving te creëren waar elke ondernemer zich ondersteund en aangemoedigd voelt in zijn projecten."

Henegouwen

 • Sarah Vandevelde

  Branch Manager

  Sarah Vandevelde

  Branch Manager

  sarah.vandevelde@microstart.be

  Ik heb een masterdiploma in de rechten en ik wil graag werken in een zinvol en geëngageerd beroep. Mijn studie heeft mij in staat gesteld de waarden van gelijkheid en billijkheid te integreren, waaruit het recht van eenieder voortvloeit om een economische activiteit te ontplooien. Ik heb bewondering voor mensen die vol ideeën een eigen zaak durven beginnen en ik wil hen daartoe aanmoedigen. Dat is het doel van microStart en de reden waarom ik mij hier thuis voel. Mijn ervaring in vrijwilligerswerk en verenigingen heeft mij doen beseffen hoe belangrijk luisteren en adviseren zijn en het zijn twee dingen die ik heel graag doe.

 • Maverick Montone

  Advisor

  Maverick Montone

  Advisor

  maverick.montone@microstart.be

  Met een diploma hotelmanagement heb ik in mijn loopbaan de keuze gemaakt om bij te dragen tot de tevredenheid van elke klant.

  Ik heb ervaring opgedaan in het hotelwezen en heb verschillende management- en directiefuncties bekleed, waardoor ik de menselijke en sociale beginselen en vaardigheden heb kunnen ontwikkelen en de waarden die microStart na aan het hart liggen, heb kunnen omarmen.

  Getroffen door de gezondheidscrisis in verband met COVID-19, heb ik de keuze gemaakt om een nieuwe impuls te geven aan mijn carrière. microStart is voor mij een bewijs! Omdat ik voortdurend wil helpen en begeleiden, mijn menselijke waarden, mijn teamgeest en mijn analytisch vermogen ten dienste stel van microStart, zal ik mij inderdaad nuttig kunnen maken en elke klant in staat stellen zich professioneel te ontwikkelen en het recht op economisch initiatief te garanderen.

  Deze beginselen en waarden weerspiegelen volledig de visie en de missie van microStart. Het ter beschikking stellen van mijn vaardigheden aan bedrijfsprojecten, teamgenoten en klanten, de deskundigheid van mijn collega's en mijn manager zijn de sleutels tot het bereiken van mijn sociale en menselijke missies.

Gent

 • Hassan Abo Esmail

  Branch Manager

  Hassan Abo Esmail

  Branch Manager

  hassan.aboesmail@microstart.be

  Ik heb een Engelse literatuur gestudeerd, ik had eigenlijk nooit de verwachting om mijn loopbaan te heroriënteren in de richting van de microfinanciering.Ik ging aan de slag voor een NGO dat zich bezig houdt met microfinanciering bij The First MicroFinance Institution-Syrië in verschillende functies: eerst als Credit Advisor, dan in de Credit Control Unit, Risk management en Compliance afdeling in het hoofdkantoor. Microfinanciering is een passie voor mij en onderdeel van mijn persoonlijkheid. Het was voor mij dan ook een logische stap om ook in de microfinancieringssector België te gaan werken, namelijk microStart.In mei 2017 ben ik begonnen als vrijwilliger, en in oktober 2017 kon ik aan de slag gaan als kredietadviseur.

 • Elmehdi Lagrit

  Advisor

  Elmehdi Lagrit

  Advisor

  elmehdi.lagrit@microstart.be

  Sinds mei 2018 ben ik aan het werk bij microStart. Ik ben toen begonnen als onthaalbediende met een artikel 60 contract. Door een aantal verschuivingen binnen het bedrijf was er een opportuniteit als Community Officer vrijgekomen in het Kantoor van Gent. Doordat ik een rasechte gentenaar ben, Gent zeer goed ken en daardoor weet waar de verschillende communities gesitueerd, zijn leek het voor mij een leuke uitdaging om te solliciteren voor deze functie. De functie als community officer is een zeer uitdagende maar belangrijke functie binnen microStart. Bij microStart focussen wij ons onder andere op mensen met een migratieachtergrond, het is ook zeer belangrijk voor deze mensen om gehoord te worden en geholpen te worden in de noden dat de mensen hebben. Ook is het zeer belangrijk om deze mensen hun vertrouwen te winnen en te tonen dat wij hen willen helpen. Voor mij persoonlijk is het een zeer toffe job, want je komt in aanraking met zeer veel verschillende culturen en mensen van andere origine. Het verruimt ook mijn kennis als persoon en dit vind ik een zeer belangrijk gegeven in mijn job. Zo kan ik steeds blijven bijleren: is het niet door ons job zelf, dan is het door onze klanten. 

   

 • Saman Douroudi

  Advisor

  Saman Douroudi

  Advisor

  saman.douroudi@microstart.be

  Na diverse jaren ervaring in de vastgoed- en bankwereld kreeg ik het gevoel dat het niet altijd even gemakkelijk is voor iedereen om zijn droom te realiseren. Iedereen heeft het recht om alles te geven voor zijn streefdoel en dit mag zeker niet belemmerd worden door iemands afkomst, inkomen, sociale situatie of opleiding. Ik wou mezelf als schakel zien om een meerwaarde te bieden tijdens de zoektocht van die mensen. Dit was ook de keuze om te werken voor microStart. Ik voelde me sterk aangetrokken door de visie van deze financiële instelling. Met respect, vertrouwen en professionaliteit doe ik er alles aan om de dromen van alle klanten succesvol te laten uitkomen.

 • Ahmad Ghali

  Advisor

  Ahmad Ghali

  Advisor

  ahmad.ghali@microstart.be

  Ik heb rechten gestudeerd en ik werkte in Syrië als advocaat, gespecialiseerd in ondernemingsrecht en bankzaken. Gedreven door mijn passie voor economie en ondernemerschap heb ik de opleiding master bedrijfseconomie gevolgd aan de universiteit Gent. Door mijn werk in de sociale sector besefte ik de noden van de mensen en hoe belangrijk is voor de samenleving dat mensen op elkaar kunnen rekenen en vertrouwen. microStart is niet alleen een financiële instelling, maar ze is ook een toegang tot de maatschappelijke en economische participatie voor gemotiveerde mensen die over onvoldoende middelen beschikken om hun dromen waar te maken. Mensen te paard helpen is een waardevol doel voor mij, daardoor stelde ik mij direct beschikbaar voor de functie van microkrediet adviseur bij microStart waar de solidariteit, respect en gelijkwaardigheid staan centraal.

Antwerpen

 • Jochen Lenders

  Branch manager

  Jochen Lenders

  Branch manager

  jochen.lenders@microstart.be

  Afkomstig uit een ondernemersgezin, verliet ik België om een universitaire opleiding te volgen en mijn carrière te starten. Mijn avontuur bracht me naar een groot aantal landen, leerde me 4 extra talen en gaf me de kans om in een handvol grote bedrijfsorganisaties te werken. In mijn vrije tijd richtte ik 2 start-ups op en droeg ik bij aan sociale projecten, door te werken met jonge ondernemers, daklozen, kinderen en atleten.
  Bij mijn terugkeer naar België viel mijn oog op microStart omdat het veel van mijn passies combineert: ondernemerschap, financiën en een sociaal doel. Ik geloof echt in de missie en de waarden van dit bedrijf en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mijn vaardigheden in mijn nieuwe omgeving in te zetten.

 • Werner Van Dessel

  Advisor

  Werner Van Dessel

  Advisor

  werner.vandessel@microstart.be

  Microkrediet kwam voor het eerst op mijn radar na het lezen van het boek 'Banker to the poor' van de Bengaalse Muhammad Yunus (2010). In die periode verbleef ik in India waar ik betrokken was bij een liefdadigheidsproject. Het viel me op hoe mensen met een beetje financiële steun in staat zijn om prachtige projecten te realiseren. In die periode was micro kredietverlening in België nog onbekend en werkte ik nog jaren in het "klassieke" conservatieve bankwezen.

  Eindelijk heb ik de stap gezet naar een organisatie waar maatschappelijke betrokkenheid en hulp aan economisch zwakkeren centraal staat, Microstart dus.

 • Romaissa El Messaoudi

  Advisor

  Romaissa El Messaoudi

  Advisor

  romaissa.elmessaoudi@microstart.be

  Als kind wist ik al dat ik in een geweldige stad woonde, ik groeide op in een maatschappij met grote dromen en dynamisch karakter. Ik wist dat met de juiste hulp deze stad alleen maar zou schitteren en we een levendige samenleving kunnen creëren terwijl we onze economie versterken. Op het moment dat ik Microstart leerde kennen wist ik dat ik deze droom eindelijk waar kon maken!
  Na een aantal jaren in de sociale sector te werken kwam ik erachter dat wat mij echt drijft in mijn werk, is het vermogen om anderen te ondersteunen en te zien groeien. Ik geloof sterk dat wanneer mensen de juiste hulp en begeleiding krijgen, ze hun volledige potentieel binnen ondernemerschap kunnen bereiken.
  Daarnaast ben ik actief betrokken bij verschillende organisaties als vrijwilliger in Antwerpen, die gericht zijn op het verbeteren van de lokale gemeenschap. Ik geloof sterk in het potentieel van onze stad en werk graag samen met anderen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Door mijn inzet bij de hoofdorganisatie “Saamo”, heb ik kunnen bijdragen aan een betere samenleving van onze geweldige stad.
  Ik kijk ernaar uit om mijn passie, kennis en ervaring in te zetten om zowel mijn team als mijn stad verder te ontwikkelen en samen te werken aan nieuwe uitdagingen en kansen.

Zoek het dichtstbijzijnde kantoor

Telefonisch onthaal

Maandag – Vrijdag
9u – 12u30 / 13u – 16u

+32 2 888 61 00

Agentschappen

Maandag – Vrijdag
9u – 12u30 / 13u – 17u

 • Agentschap van Brussel

  Rue de Fiennes 77
  welcome@microstart.be

 • Agentschap van Luik

  Boulevard de la Sauvenière 58
  liege@microstart.be

 • Agentschap van Henegouwen

  Partena
  Boulevard Tirou 130
  hainaut@microstart.be

 • Agentschap van Gent

  Voormuide 41
  gent@microstart.be

 • Agentschap van Antwerpen

  Partena
  Uitbreidingstraat 180
  T +32 2 888 61 00
  antwerpen@microstart.be

Permanenties bij onze partners

Alleen op afspraak op +32 2 888 61 00 of per e-mail welcome@microstart.be

 • Permanentie Oostende

  Economisch Huis
  Gistelsesteenweg 1c

 • Permanentie Kortrijk

  Partena Professional
  Houtmarkt 9D
  gent@microstart.be

 • Permanentie Bergen

  Partena Professional
  Boulevard Sainctelette 77
  hainaut@microstart.be

 • Permanentie Sint-Niklaas

  Partena Professional
  Plezantstraat 161
  antwerpen@microstart.be

 • Permanentie Namen

  Partena Professional
  Rue Pépin 1
  liege@microstart.be

 • Permanentie Verviers

  CRVI
  Rue de Rome 17
  liege@microstart.be

 • Permanentie Hasselt

  Partena Professional
  Herkenrodesingel 6A
  antwerpen@microstart.be

 • Permanentie Nivelles

  Storylab in Cap Innove
  Rue de la Recherche 2
  hainaut@microstart.be

 • Permanentie Brugge

  Partena Professional
  Gistelse Steenweg 17
  gent@microstart.be

Terug naar het begin van de pagina