Naar inhoud

Van 2 tot 6 oktober informeren microStart en hub.brussels personen met een migratieachtergrond over het opstarten van een zaak!

28 september 2023

Een eigen zaak opstarten wanneer men niet in België is geboren kan een echt hindernissenparcours lijken. Hoe begin ik eraan? Welke organisaties kunnen me helpen? Hoe kom ik aan financiering? Toegang tot informatie is het startpunt en helaas één van de eerste obstakels voor toekomstige ondernemers die buiten België zijn geboren. Veel vragen waar het niet altijd gemakkelijk is om een gepast antwoord op te vinden, vooral als je de Franse of Nederlandse taal niet goed beheerst.

Meer dan de helft van de personen die gefinancierd werden door microStart zijn geboren buiten de EU. Deze ondernemers hebben de stap durven zetten. Zij tonen aan dat iedereen ondernemer kan worden, op voorwaarde dat er toegang is tot financiering en begeleiding. Het wegnemen van de drempels om ondernemerschap zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, dat is waar microStart voor staat.

 

 

Sinds maart 2023 werken microStart en de dienst 1819 van hub.brussels samen om de obstakels voor ondernemerschap uit de weg te ruimen en toegankelijk te maken voor iedereen. Het doel van dit nieuwe project is tweeledig. Enerzijds wil het migranten sensibiliseren en beter informeren over het opstarten van een onderneming in België, hen begeleiden tijdens hun hele traject door hen informatie en tools op maat aan te reiken en hen de mogelijkheid te bieden om toegang te krijgen tot microkredieten van microStart. Anderzijds is het de bedoeling om partners in het Brusselse ecosysteem van ondernemerschap samen te brengen en ervoor te zorgen dat hun diensten beter zijn afgestemd op de noden van de (toekomstige) ondernemers. Dit door betere kennis van het doelpubliek te verkrijgen, door het uitwisselen van tools en het zorgen voor gezamenlijke belangenbehartiging om belemmeringen voor de oprichting van een onderneming voor migranten te verminderen.

In het kader van dit project organiseren microStart en de dienst 1819 van hub.brussels van 2 tot 6 oktober 2023 een sensibiliserings- en informatiecampagne. Naast een postercampagne om mensen met een migrantenachtergrond aan te moedigen om hun eigen bedrijf op te richten met behulp van rolmodellen, zullen een aantal informatiesessies aan nieuwkomers, vluchtelingen en migranten duidelijke antwoorden geven op hun vragen en hen een stukje dichter bij hun droom brengen om hun eigen bedrijf op te richten!

Ontdek het programma van alle gratis evenementen:

 

 

PROGRAMMA

2 oktober

18u00 - 20u00

کار تان را آغاز کنید
Bij microStart

Info & inschrijven:

+32 489 99 92 50

3 oktober

10u00 - 13u00

    Lancez votre entreprise  Bij microStart

Info & inschrijven

4 oktober

18u00 - 20u00

ابدأ عملك
In het Community center

Info & inschrijven:

+32 484 92 27 79 

5 oktober

18u00 - 20u00

Розпочніть свій бізнес
In het Community center   

Info & inschrijven

10 oktober

14u00 - 16u00

inicie su negocio
Bij microStart

Info & inschrijven

11 oktober

15u00 - 17u00

Start your business
Bij hub.brussels

 Info & inschrijven

 

 

 

 

Terug naar het begin van de pagina