Naar inhoud

Agentschap van Antwerpen

Partena

Een afspraak maken

Team

 • Jochen Lenders

  Branch manager

  Jochen Lenders

  Branch manager

  jochen.lenders@microstart.be

  Afkomstig uit een ondernemersgezin, verliet ik België om een universitaire opleiding te volgen en mijn carrière te starten. Mijn avontuur bracht me naar een groot aantal landen, leerde me 4 extra talen en gaf me de kans om in een handvol grote bedrijfsorganisaties te werken. In mijn vrije tijd richtte ik 2 start-ups op en droeg ik bij aan sociale projecten, door te werken met jonge ondernemers, daklozen, kinderen en atleten.
  Bij mijn terugkeer naar België viel mijn oog op microStart omdat het veel van mijn passies combineert: ondernemerschap, financiën en een sociaal doel. Ik geloof echt in de missie en de waarden van dit bedrijf en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mijn vaardigheden in mijn nieuwe omgeving in te zetten.

 • Werner Van Dessel

  Advisor

  Werner Van Dessel

  Advisor

  werner.vandessel@microstart.be

  Microkrediet kwam voor het eerst op mijn radar na het lezen van het boek 'Banker to the poor' van de Bengaalse Muhammad Yunus (2010). In die periode verbleef ik in India waar ik betrokken was bij een liefdadigheidsproject. Het viel me op hoe mensen met een beetje financiële steun in staat zijn om prachtige projecten te realiseren. In die periode was micro kredietverlening in België nog onbekend en werkte ik nog jaren in het "klassieke" conservatieve bankwezen.

  Eindelijk heb ik de stap gezet naar een organisatie waar maatschappelijke betrokkenheid en hulp aan economisch zwakkeren centraal staat, Microstart dus.

 • Romaissa El Messaoudi

  Advisor

  Romaissa El Messaoudi

  Advisor

  romaissa.elmessaoudi@microstart.be

  Als kind wist ik al dat ik in een geweldige stad woonde, ik groeide op in een maatschappij met grote dromen en dynamisch karakter. Ik wist dat met de juiste hulp deze stad alleen maar zou schitteren en we een levendige samenleving kunnen creëren terwijl we onze economie versterken. Op het moment dat ik Microstart leerde kennen wist ik dat ik deze droom eindelijk waar kon maken!
  Na een aantal jaren in de sociale sector te werken kwam ik erachter dat wat mij echt drijft in mijn werk, is het vermogen om anderen te ondersteunen en te zien groeien. Ik geloof sterk dat wanneer mensen de juiste hulp en begeleiding krijgen, ze hun volledige potentieel binnen ondernemerschap kunnen bereiken.
  Daarnaast ben ik actief betrokken bij verschillende organisaties als vrijwilliger in Antwerpen, die gericht zijn op het verbeteren van de lokale gemeenschap. Ik geloof sterk in het potentieel van onze stad en werk graag samen met anderen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Door mijn inzet bij de hoofdorganisatie “Saamo”, heb ik kunnen bijdragen aan een betere samenleving van onze geweldige stad.
  Ik kijk ernaar uit om mijn passie, kennis en ervaring in te zetten om zowel mijn team als mijn stad verder te ontwikkelen en samen te werken aan nieuwe uitdagingen en kansen.

Terug naar het begin van de pagina