Naar inhoud

Florence startte haar tattooshop in Amay

“Het enige wat iemand ervan kan weerhouden een eigen zaak op te starten, zijn de barrières die je in je hoofd opwerpt. Als je georganiseerd bent, gezond verstand hebt en je project goed in elkaar zit, aarzel dan niet en ga ervoor!”

Het is in een ontspannende en warme sfeer dat Florence ons ontvangt in haar privé tattooshop, Ryokan Tattoo in Amay, om ons te vertellen over haar carrière. Na enkele jaren in de medische sector te hebben gewerkt, deed Florence een heleboel jobs. Omdat het moeilijk was een vaste baan te vinden, besloot zij de sprong te wagen en haar eigen zaak op te starten. Gepassioneerd door de Japanse cultuur en al tekenend van jongsafaan, besloot Florence haar eigen shop te openen. Zo heeft ze de vrijheid om haar passie uit te oefenen binnen haar visie en kan ze haar tijd beheren zoals zij het wil. Behalve tekenen, houdt ze ervan te creëren, stijlen en werelden te mengen. Je hoeft haar niet te vragen een op internet gevonden model te kopiëren, Florence zal er onvermijdelijk haar eigen creativiteit op loslaten! 

Als alleenstaande moeder en beginnend onderneemster begreep Florence al snel dat het vinden van de nodige fondsen de moeilijkste stap zou zijn om haar project waar te maken. Na managementcursussen te hebben gevolgd om zich voor te bereiden op het examen voor de centrale jury, komt Florence terecht bij microStart om de opening van haar shop te financieren. Het gaat snel: deze toekomstige tatoeëerder is vastberaden en kent haar project door en door. 

Ondernemerschap is belangrijk voor Florence. Haar dagelijkse motivatie? De wil om  zichzelf te overtreffen en om diegenen die in haar en haar project geloven trots te maken. 

"Het enige wat iemand ervan kan weerhouden een eigen zaak op te starten, zijn de barrières die je in je hoofd opwerpt. Als je georganiseerd bent, gezond verstand hebt en je project goed in elkaar zit, aarzel dan niet en ga ervoor!"

Vandaag gaan haar zaken goed. Haar bijzondere artistieke stijl en unieke ontwerpen trekken steeds meer klanten aan. Florence organiseert ook graag opendeurweken waar klanten een "flash" tatoeage kunnen kiezen en die dezelfde dag nog kunnen laten zetten. Flash tattoos zijn unieke ontwerpen gemaakt door de tatoeëerder en zijn snel te tatoeëren, maar de regel is dat ze maar één keer getatoeëerd kunnen worden!

 

 

Terug naar het begin van de pagina