Naar inhoud

Françoise startte als medische pedicure in Seraing

“Ondernemen betekent dat je je eigen baas bent en dat je je eigen tijd kan beheren.”

Na haar ontslag besloot Françoise om zelfstandig medisch pedicure te worden. Dankzij de maatregel ‘Springplank naar zelfstandige’ kon Françoise haar zaak starten met behoud van haar recht op een werkloosheidsuitkering. Ze is in juli 2020 gestart nadat zij haar project had getest. 

Françoise bouwt haar eerste klantenbestand op en haar zaak ontwikkelt zich snel. Zij werkt aan huis en ontvangt haar patiënten in haar kantoren in Waremme en Aywaille. Françoise werkt ook in drie rusthuizen waar ze zorgt voor personen met een beperking.

Françoise heeft altijd in loondienst gewerkt en initieel droomde ze er niet van om onderneemster te worden. Vandaag is het echter "een droom die uitkomt", legt ze uit. Françoise vindt het leuk om haar eigen baas te zijn en haar eigen tijd te beheren. Hoewel het ondernemersavontuur zeker veel meer werk met zich meebrengt, haalt zij er een heel ander soort voldoening uit.

Haar ontmoeting met microStart? Eerst was het toeval, of toch bijna. Toen Françoise zich inschreef voor haar examen bedrijfsbeheer, ontdekte ze de cursussen voor examenvoorbereiding van microStart. Zij heeft vijf dagen opleiding gevolgd bij het microStart team in Luik en is geslaagd voor haar examen. Sindsdien heeft Françoise twee financieringen gekregen voor de aankoop van voertuigen voor haar professionele verplaatsingen. Ze kreeg ook advies voor haar bedrijf.

 

Bezoek haar Facebook-Pagina

Terug naar het begin van de pagina