Naar inhoud

Françoise, medische pedicure in Luik

14 juni 2021

FRANÇOISE
Medische pedicure
Seraing, provincie Luik

 

DROMEN MET DE VOETEN OP DE GROND

Na haar ontslag besloot Françoise om zelfstandig medisch pedicure te worden. Dankzij de maatregel ‘Springplank naar zelfstandige’ kon Françoise haar zaak starten met behoud van haar recht op een werkloosheidsuitkering. Ze is in juli 2020 gestart nadat zij haar project had getest. 
 


Haar ontmoeting met microStart? Eerst was het toeval, of toch bijna. Toen Françoise zich inschreef voor haar examen bedrijfsbeheer, ontdekte ze de cursussen voor examenvoorbereiding van microStart. Zij heeft vijf dagen opleiding gevolgd bij het microStart team in Luik en is geslaagd voor haar examen. Sindsdien heeft Françoise twee financieringen gekregen voor de aankoop van voertuigen voor haar professionele verplaatsingen. Ze kreeg ook advies voor haar bedrijf.


Ontmoet Françoise > Facebook Pagina
Françoise bouwt haar eerste klantenbestand op en haar zaak ontwikkelt zich snel. Zij werkt aan huis en ontvangt haar patiënten in haar kantoren in Waremme en Aywaille. Françoise werkt ook in drie rusthuizen waar ze zorgt voor meervoudig gehandicapte personen.

Françoise heeft altijd in loondienst gewerkt en initieel droomde ze er niet van om onderneemster te worden. Vandaag is het echter "een droom die uitkomt", legt ze uit. Françoise vindt het leuk om haar eigen baas te zijn en haar eigen tijd te beheren. Hoewel het ondernemersavontuur zeker veel meer werk met zich meebrengt, haalt zij er een heel ander soort voldoening uit.

 
© www.revezlimage.com

 

 

Van 14 tot 18 juni 2021 organiseert microStart voor het eerst een week lang een campagne om haar aanwezigheid op het terrein te versterken, zo dicht mogelijk bij (toekomstige) micro-ondernemers om hen de mogelijkheid te bieden onze adviseurs te ontmoeten.
Tijdens deze week biedt microStart samen met haar partners gratis workshops en informatiemomenten aan om het lokale ondernemerschap te ondersteunen.

 

ONTDEK ONZE PROGRAMMA

 

MICROSTART LUIK

Quai Churchill 22, 4000 Liège - liege@microstart.be - tel. 04/ 277 91 25

 

Terug naar het begin van de pagina