Naar inhoud

Jean-Loup, burgers Food Truck

22 februari 2022

JEAN-LOUP
Burgers Food Truck

Lessines


“Ondernemen is voor jezelf werken, je eigen baas zijn en de vrijheid hebben om je eigen beslissingen te nemen.”

 

Aan boord van zijn space food truck, The Moon Burger, biedt Jean-Loup artisanale hamburgers aan aan zijn klanten uit Lessines en omstreken. Jean-Loup geeft een nieuwe twist aan de hamburgers en werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten in korte keten.
 


Zij verwijzen hem door naar financieringsorganisaties die hem zouden kunnen verder helpen, waaronder microStart. Vanaf dan gaat alles heel snel voor Jean-Loup. Hij ontmoet in Charleroi zijn adviseur Sarah, die zijn project en zijn financieringsbehoefte bestudeert en eenmaal zijn aanvraag tot financiering aanvaard, kan Jean-Loup eindelijk zijn zaak starten.

Het is niet makkelijk geweest voor Jean-Loup, maar vandaag is hij fier dat hij nooit de moed heeft opgegeven en dat hij is blijven geloven in zijn project.


Ontdek Jean-Loup op Facebook en op Instagram !


Jean-Loup deed zijn ervaring in restauratie op door verschillende jobs in de horeca te doen doorheen de jaren, meer bepaald als ober en als kok. In 2020, wanneer hij werkloos wordt,  beslist hij om op eigen benen te staan en het idee dat hij al jaren in gedachten heeft concreet te maken. 

Met een uitgewerkt en doordacht project in handen klopt Jean-Loup aan bij verschillende banken en probeert zo goed als hij kan te voldoen aan de opgelegde voorwaarden. Zijn inspanningen blijken echter niet voldoende want Jean-Loup krijgt de ene weigering na de andere. Hij wendt zich vervolgens tot CREO, een ondersteunende organisatie bij het starten van een zaak. 

 


 

In 2021 hebben bijna 650 personen (waarvan 152 personen zonder werk) een zaak kunnen starten of uitbreiden dankzij financiering en begeleiding van microStart.

 Aangezien dromen realiseren vaak begint met een ontmoeting organiseert microStart, samen met haar partners, van 7 tot 11 maart een campagne om werkzoekenden te sensibiliseren en te informeren over het starten van een zaak.


 

ONTDEK ONZE PROGRAMMA

 
MICROSTART HAINAUT

Boulevard Tirou 130, 6000 Charleroi - hainaut@microstart.be - tel. O7/ 196 09 87

 

 

Terug naar het begin van de pagina