Naar inhoud

Moustafa opende zijn bloemenwinkel in Geraardsbergen

“Ik was aangenaam verrast: Ahmad gaf me informatie en advies in mijn moedertaal.”

Moustafa heeft jarenlang een bloemenwinkel uitgebaat in Syrië. Toen hij aankwam in België, had hij maar één droom: een bloemenwinkel in België uitbaten. Hij liep daarom stage in de sector en had een korte werkervaring om de Belgische specificiteiten onder de knie te krijgen. 

Aan het einde van zijn contract was hij werkloos, maar hij bleef niet lang bij de pakken zitten. Hij beslist daarom om de droom die hij voor ogen had te realiseren: een bloemenwinkel openen in de gemeente waar hij woont, Geraardsbergen. 

Het waren zijn buren die hem vertelden over microStart, en de mogelijkheden om een financiering aan te vragen voor de opstart van zijn zaak. Moustafa nam contact op en kreeg een afspraak met zijn adviseur Ahmad. Hij was aangenaam verrast: Ahmad gaf informatie en advies in zijn moedertaal, wat gemakkelijk is omdat hij nog niet zo lang Nederlands spreekt. 

Naast een financiering kreeg Moustafa ook advies over de administratieve stappen en de boekhouding.

Ondernemerschap is belangrijk voor Moustafa. Hij is graag zijn eigen baas, en kiest graag zelf waar hij naartoe gaat in het leven. Uiteraard is het niet altijd gemakkelijk. 6 maanden geleden was het een moeilijke periode, maar gelukkig maakte de eindejaarsperiode dit goed. Ook moet hij rekening houden met de stijgende prijzen van de bloemen, maar in het algemeen lopen de zaken goed. Nieuwe klanten zijn tevreden en komen terug, dat is voor hem belangrijk!

 

Bezoek zijn Facebook-pagina !

Terug naar het begin van de pagina