Naar inhoud

Moustafa, bloemenwinkel

22 februari 2022

MOUSTAFA
Bloemenwinkel
Geraardsbergen

 

 

Moustafa heeft jarenlang een bloemenwinkel uitgebaat in Syrië. Toen hij aankwam in België, had hij maar één droom: een bloemenwinkel in België uitbaten. Hij liep daarom stage in de sector en had een korte werkervaring om de Belgische specificiteiten onder de knie te krijgen. 

 

Naast een financiering kreeg Moustafa ook advies over de administratieve stappen en de boekhouding.

Ondernemerschap is belangrijk voor Moustafa. Hij is graag zijn eigen baas, en kiest graag zelf waar hij naartoe gaat in het leven. Uiteraard is het niet altijd gemakkelijk. 6 maanden geleden was het een moeilijke periode, maar gelukkig maakte de eindejaarsperiode dit goed. Ook moet hij rekening houden met de stijgende prijzen van de bloemen, maar in het algemeen lopen de zaken goed. Nieuwe klanten zijn tevreden en komen terug, dat is voor hem belangrijk!


Ontdek Moustafa op Facebook !


Aan het einde van zijn contract was hij werkloos, maar hij bleef niet lang bij de pakken zitten. Hij beslist daarom om de droom die hij voor ogen had te realiseren: een bloemenwinkel openen in de gemeente waar hij woont: Geraardsbergen. 

Het waren zijn buren die hem vertelden over microStart, en de mogelijkheden om een financiering aan te vragen voor de opstart van zijn zaak. Moustafa nam contact op en kreeg een afspraak met zijn adviseur Ahmad. Hij was aangenaam verrast: Ahmad gaf informatie en advies in zijn moedertaal, wat gemakkelijk is omdat hij nog niet zo lang Nederlands spreekt. 

 


 

In 2021 hebben bijna 650 personen (waarvan 152 personen zonder werk) een zaak kunnen starten of uitbreiden dankzij financiering en begeleiding van microStart.

 Aangezien dromen realiseren vaak begint met een ontmoeting organiseert microStart, samen met haar partners, van 7 tot 11 maart een campagne om werkzoekenden te sensibiliseren en te informeren over het starten van een zaak.


 

ONTDEK ONZE PROGRAMMA

 
MICROSTART GENT

Voormuide 41, 9000 Gent - gent@microstart.be - tel. 09/ 277 93 39

 

 

Terug naar het begin van de pagina