Naar inhoud

Sally opende haar Syrische restaurant in Antwerpen

“Koken is de beste manier om het hart van mensen te raken.”

Voor ze Syrië verliet in 2015, was Sally een artiest, een zangeres, een muziekleraar, een regisseur. Acht maanden na hun aankomst in België hadden Sally en haar man het idee om een Syrisch restaurant te openen. Maar door persoonlijke problemen gaat de zaak overkop. 

Sally geeft niet op en doet een beroep op microStart om haar te helpen bij het opzetten en financieren van haar nieuw project. Dilbi biedt een smakelijke reis aan om de traditionele specialiteiten van het land te ontdekken en opent in 2019 haar deuren in Antwerpen. 

Dilbi is meer dan een restaurant, het is een plek om de Syrische cultuur te ontdekken en te delen. In omstandigheden van burgeroorlog en immigratie is dit restaurant voor hen een manier om hun identiteit te behouden. Het is ook een manier om te integreren en deel uit te maken van het economische leven in het land dat hen heeft verwelkomd. 

Sally is een ambitieuze vrouw die haar carrière als kunstenaar voortzet en niet van plan is het daarbij te laten. Ondertussen opende ze al een tweede restaurant om meeneemmaaltijden aan te bieden. Ze hoopt verschillende Dilbi-zaken te zien groeien in België.

 

Terug naar het begin van de pagina