Naar inhoud

Susanna opende haar exclusieve damesboetiek in Kortrijk

“Blijf geloven in je dromen ! Niet opgeven en durven.”

Susanna kreeg een kans, greep ze, en voor ze het wist nam ze de Italiaanse damesboetiek Visconti Donna over die ze nu sinds 3 jaar runt. Als Waalse student beslist Susanna om in Kortrijk te studeren om Nederlands te leren. Dit combineert ze met een job als jobstudente in een damesboetiek. Ze heeft sinds kinds af aan een passie voor mode en fashion, maar nooit droomde ze ervan om onderneemster te worden. Tot het aanbod er kwam en ze de boetiek waar ze als jobstudente werkte overnam. “Er was direct een klik !"

Voor haar betekent ondernemerschap 100% aanwezig zijn en al haar klanten persoonlijk kennen. Dat heeft ze van haar familie geleerd, waar iedereen ondernemer is. Klanten zijn het allerbelangrijkste volgens haar, want zonder hen heeft het geen zin. “Je moet het graag doen, met passie. Je moet je thuis voelen in je zaak”. 

Maar ook in de buurt waar je onderneemt! Kortrijk is een compacte stad met veel lokale ketens. Er heerst een gezonde concurrentie, en samenwerken met de lokale handelaars is heel belangrijk volgens Susanna. Zo maakt ze deel uit van een Whatsapp-community van meer dan 300 Kortrijkse lokale handelaars. Heel nuttig voor het delen van info en evenementen. 

Een boodschap voor mensen die aarzelen om de stap naar ondernemerschap te zetten? “Niet opgeven, blijven ondernemen, durven. Er bestaan organisaties zoals microStart die je kunnen steunen op basis van je persoonlijke situatie. Blijf geloven in je dromen !”

 

Bezoek haar Facebook-Pagina ! 

 

Terug naar het begin van de pagina