Naar inhoud

BNP Paribas Fortis Private banking & microStart, samen steunen we het ondernemerschap!

18 maart 2021

 

In 2021 vieren we de 10e verjaardag van ons partnerschap met BNP Paribas Fortis. Sinds 2011 kan microStart rekenen op de steun van BNP Paribas Fortis. Een gezamenlijke inzet met een sterke impact, waarvan de cijfers voor zich spreken. Elk jaar worden ongeveer 600 microkredieten toegekend en worden meer dan 2.000 ondernemers gesteund.

Gezien de omstandigheden en de huidige crisis die kleine zelfstandigen hard treft, was het voor BNP Paribas Fortis en microStart belangrijk om verder te gaan in de ontwikkeling van diensten voor micro-ondernemers. Daarom zijn we trots te kunnen aankondigen dat we, dankzij de steun van BNP Paribas Fortis Private Banking, een ambitieus plan zullen starten om onze diensten te digitaliseren. De huidige periode heeft aangetoond hoe belangrijk de toegang tot digitale diensten is voor micro-ondernemers, wiens digitale toepassingen zich verder hebben ontwikkeld. Het is eveneens een kwestie van bedrijfscontinuïteit. Deze digitalisering zal microkrediet, coaching- en opleidingsdiensten toegankelijk maken voor een groot aantal zelfstandigen in België. Door de gezondheidscrisis verkeren veel mensen in een moeilijke financiële situatie, waaronder vaak ook jonge talenten met innovatieve ideeën en ambitieuze projecten. BNP Paribas Fortis Private Banking en microStart willen de middelen verschaffen om hen te ondersteunen.

 

Ook Stéphane Vermeire, General Manager Private Banking and Wealth Management bij BNP Paribas Fortis, benadrukt het belang van deze nieuwe fase in de ontwikkeling van microStart. Voor zijn cliënten is het belangrijk om op een maatschappelijk verantwoorde manier te beleggen, zodat hun beleggingen hun waarden en normen weerspiegelen. 

 

Onze BNP Paribas Fortis Private Banking-klanten zijn empathisch en zeer betrokken bij de huidige crisis. Velen van hen zijn ondernemers of komen uit een familie van ondernemers. Zij zijn zich er dus van bewust hoe belangrijk ondernemerschap in iemands leven kan zijn. Het feit dat het vandaag de dag in sommige sectoren gewoon erg ingewikkeld is om ondernemer te zijn, maakt onze extra inspanning voor microStart tot een absolute noodzaak.

Stéphane Vermeire


 

Ondanks de huidige omstandigheden, die niet altijd gemakkelijk zijn, blijven wij ten volle in de toekomst investeren om zoveel mogelijk (toekomstige) ondernemers de kans te geven te ondernemen. De extra steun van BNP Paribas Fortis Private Banking is een essentiële en gunstige stimulans om ons werk voort te zetten.

 

IMPACT MICROSTART

 

 

 

Terug naar het begin van de pagina