Naar inhoud

Abelone, fashion designer in Antwerpen

29 mei 2022

ABELONE
Fashion designer - Concept store
Antwerpen


"Mijn eigen winkel hebben is de perfecte gelegenheid om mensen uit te nodigen in mijn wereld, in mijn fantasie."
 

Abelone, afkomstig uit een familie van ondernemers en al sinds haar kindertijd gepassioneerd door kunst en mode, vierde in mei de opening van haar concept store in Antwerpen. In haar winkel verkoopt Abelone unieke kleding van hoge kwaliteit voor vrouwen en mannen. En om ervoor te zorgen dat er voor elk wat wils is, zijn er ook een paar uniseks stukken.

"Mijn eigen winkel hebben is de perfecte gelegenheid om mensen uit te nodigen in mijn wereld, in mijn fantasie. Het is hen erbij betrekken en hen een verhaal vertellen. Voor mij is het pure creativiteit."

De diversiteit van haar klanten, van alle leeftijden, nationaliteiten en seksuele geaardheden, is een echte bron van inspiratie voor de Deense ontwerpster. Ze vindt het prachtig om te zien dat haar klanten meer vertrouwen in zichzelf en hun lichaam krijgen als ze haar ontwerpen dragen.

Met haar hoofd vol projecten, is zij van plan om in de nabije toekomst voorbestellingen te lanceren (om klantenbinding op te bouwen en alleen te produceren wat gekocht zal worden) en zou zij graag een aantal van haar lokale producties in Portugal en Europa willen verkopen.


Bezoek haar website of zijn Instagram-account


Abelone komt oorspronkelijk uit Denemarken en laat zich voor haar universum inspireren door Scandinavische kunst, met eenvoudige en minimalistische lijnen. Haar filosofie? Afstappen van "fast fashion" door ethisch en eco-verantwoord te werken met Europese en gerecycleerde stoffen.

Zij ontmoette microStart op het juiste moment: Abelone droomde ervan haar collecties te ontwikkelen en haar eigen boetiek te hebben. Zij voelde zich onmiddellijk gehoord en vertrouwd door haar adviseur. "Vandaag weet ik dat ik altijd een beroep kan doen op microStart als ik twijfels of vragen heb.”
 

 

 

ONTDEK HET PORTRET VAN ABELONE IN VIDEO


Zelfstandige worden en een eigen zaak opstarten om zo een droom waar te maken, het is mogelijk! Het gaat echter nog te vaak gepaard met een aantal uitdagingen, des te meer voor personen met een migratieachtergrond. Bij het creëren van een eigen job kunnen zij botsen op verschillende barrières zoals de taal, de cultuur, de financiën, de administratie, enzovoort. Toch is 63% van de door microStart gefinancierde personen geboren buiten België. 

Zij hebben de stap durven zetten, maar voor velen blijft het een moeilijke beslissing om een zaak op te starten. Het ontbreekt hen aan goed advies en financiering, maar microStart is er om hen op weg te helpen. Daarom organiseert microStart op 17 juni, overal in België, een dag vol gratis evenementen, om het ondernemerschap toegankelijk te maken voor iedereen, en in het bijzonder voor personen met een migratieachtergrond.

 

MICROSTART ANTWERPEN

Dambruggestraat 26, 2060 Antwerpen - antwerpen@microstart.be - tel. 03/555 92 95

 

 

Terug naar het begin van de pagina