Naar inhoud

Amandine, verkoopt met passie boeken

“Het moeilijkste als vrouwelijke ondernemer is om in jezelf te geloven en je legitiem te voelen.”

Amandine studeerde psychologie en was vier jaar lang psycholoog. Toch voelde ze zich niet voldaan, ze mistte iets. Tot ze op een dag een baan vond bij een boekhandel. Amandine houdt van lezen en is bijzonder geïnteresseerd in onderwerpen als welzijn, persoonlijke ontwikkeling, seksuologie, enz. Het was dus een voor de hand liggende keuze voor haar. Ze werkte er drie jaar voordat ze haar eigen boekhandel opende in Sombreffe, Graine de Vie, gespecialiseerd in welzijn en ecologie. 

En het is geen doorsnee boekhandel. Zo organiseert ze workshops over verschillende thema's die ze met haar psychologie-achtergrond leidt. Op deze manier kan ze haar kennis delen en brengt ze haar zaak onder de aandacht.

"Het moeilijkste als vrouwelijke ondernemer is om in jezelf te geloven en je legitiem te voelen. Daar kun je niets aan doen, het imposter syndroom is bij vrouwen sterker dan bij mannen."

Amandines geheim?  Omring je met de juiste mensen, mensen die verstand van zaken hebben en je vooruit helpen. "microStart heeft me financieel geholpen om mijn bedrijf te lanceren, maar dat niet alleen. Meihdi, mijn adviseur, is oprecht geïnteresseerd in mijn project.  Ik voel me begrepen. Hij is heel menselijk.

Amandine heeft grote plannen voor de toekomst van "Graine de vie" en zou graag verhuizen naar een grotere vestiging met een tuin die onderdak biedt aan asieldieren, en waarom geen  activiteiten organiseren voor scholen, families rond bepaalde thema's? Aan dromen geen gebrek.

Terug naar het begin van de pagina