Naar inhoud

Aude leert je jouw haar lief te hebben en te verzorgen met Yoroshe

“Wees niet bang om te falen, het belangrijkste is hoe je weer opstaat. Ieder mens is daartoe in staat. Omring jezelf met de juiste mensen en hou vol.”

Vandaag ontmoette Aude, de oprichtster van Yoroshe, een tiental vrouwen op zoek naar advies en goede gewoontes voor de verzorging van hun kroeshaar, of krullend haar Dit is de essentie van Yoroshe: met iedereen een appreciatie delen voor de karakteristieken van hun haar door hen in te lichten over de verschillende verzorgings- en stylingtechnieken en de geschikte producten. De zaak is vriendelijk, warm en vol positieve energie, net als Aude. Terwijl ze op haar gasten wacht, vertelt Aude ons over haar project en haar ondernemersreis.

Aude groeide op in een klein dorpje in Wallonië. Haar familie was de eerste immigrantenfamilie die zich daar vestigde. Omdat ze geen afro haar in haar omgeving zag, ging ze op 12-jarige leeftijd al snel haar eigen haar stijlen en kleuren. Tien jaar later werd Aude zich bewust van de natuurlijke schoonheid van haar haar en besloot ze het af te knippen om van nul af aan  te beginnen. Sindsdien is ze nooit gestopt met leren over haar en in het bijzonder over natuurlijke cosmetologie, met als doel op een dag mensen te helpen die dezelfde moeilijkheden hebben ervaren als zij om zich goed te voelen bij zichzelf. 

In 2021, midden in de covid-crisis, begon Aude haar leven in vraag te stellen en besloot ze zich opnieuw te richten op het essentiële, zichzelf. Ze besloot toen om haar fulltime baan als spoedverpleegster stop te zetten en zich volledig op het Yoroshe-avontuur te storten, om een boodschap van zelfliefde en bewustwording rond haar haarvezel te creëren en verspeiden. 

Het is om het samenstellen van haar eigen gamma haarproducten te financieren dat Aude een beroep doet op microStart.

"Ik ben iemand die veel op gevoel werkt en Yannick, mijn adviseur, stelde me meteen op mijn gemak. Hij nam mijn project ter harte, alsof het zijn eigen project was. Het was deze menselijke benadering die me beviel aan microStart.”

Meer dan ooit weet Aude dat zij de juiste keuzes heeft gemaakt en nu persoonlijke voldoening vindt in zowel haar beroeps- als haar privéleven.

 

Terug naar het begin van de pagina