Naar inhoud

Bierliefhebbers en microbrouwers ontmoeten elkaar in Charleroi dankzij Diego

“Als je alles geeft en alle kansen grijpt zal je slagen!”

Afkomstig uit een ondernemersfamilie uit Chili, wist Diego altijd al dat hij ooit zijn eigen winkel zou openen. Toen hij in 2018 in België aankwam, liet zijn vriendin hem kennismaken met Belgische bieren. Het was liefde op het eerste gezicht! Hij volgde vervolgens een opleiding tot microbrouwe  aan het IFAPME en werd opgeleid in een brouwerij in Namen. Beetje bij beetje bouwde Diego een netwerk op en bouwde hij zijn project uit: een degustatieruimte voor Belgische en ambachtelijke bieren uit de hele wereld geproduceerd door microbrouwerijen. Toen hij zijn opleiding had afgerond, wendde hij zich tot Azimut, een steunpunt voor de oprichting van bedrijven, dat hem door de verschillende fasen van zijn project loodste en hem hielp bij het opstellen van zijn financieel plan. 

Het vinden van financiering was geen gemakkelijke opgave voor Diego. Nadat hij verschillende keren door banken was afgewezen, verloor hij de hoop totdat een vriend hem microStart aanbeval. 

"Toen Diego bij microStart aanklopte, geloofde ik meteen in hem en zijn concept. Zijn financieringsaanvraag werd snel door het comité aanvaard en Diego kon zijn zaak opstarten. Sindsdien is Hop's de place to be in Charleroi geworden voor afterparty's en  zelfs cadeau-ideeën. 

Liefhebbers van ambachtelijk bier, kom naar Hop's in Charleroi! Diego brengt zijn passie voor bier tot leven: ontdekking van de wereld van het bier en nieuwe producties, proeverijen en ontmoetingen met microbrouwers.

 

Terug naar het begin van de pagina