Naar inhoud

Déborah startthe haar healthy foodtruck in Brussel

“Alle vooroordelen die kunnen bestaan over onderneemsters hebben me de kracht gegeven om mezelf te overtreffen en ik wil andere vrouwen inspireren door te bewijzen dat ondernemen ook voor ons mogelijk is.”

Déborah is heel jong wanneer ze beseft dat een dagelijkse sleur niets voor haar is. Ze droomt van creatie, verbeelding, beweging en wil zich kunnen ontplooien in alles wat ze doet. Als studente werkt ze in een burger foodtruck en al snel beslist ze hetzelfde te willen doen, maar met haar persoonlijke toets. Na een marktstudie bij haar klanten besluit Déborah dat vooral vegetarische alternatieven zoals gezonde broodjes en salades ontbreken bij de traditionele foodtrucks, en ze beslist die stap te wagen. 

Zonder groot succes klopt ze aan bij verschillende instanties. Déborah geeft echter niet op en komt zo uiteindelijk bij microStart terecht. Ze is slechts 20 jaar oud, maar haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen maken indruk op haar adviseur. Om het financiële plaatje van haar project concreter te maken krijgt Déborah begeleiding van Bernard, een vrijwillige coach bij microStart. Déborah en Bernard werken hard aan de voorbereidingen en in maart 2022 ziet Deby's Délice het licht. Aan boord van haar foodtruck is Déborah sindsdien aanwezig op talrijke privé-events en festivals. Haar droom is om ooit op Tomorrowland te kunnen staan. 

“Het is moeilijk als vrouw in de ondernemerswereld. Je wordt vaak onderschat en men denkt dat je de capaciteiten niet hebt om te doen wat een man doet. Je moet je laten gelden en je plaats opeisen.” Meermaals werd Déborah geconfronteerd met vragen of opmerkingen als “is die foodtruck van jou?”, “maar je hebt toch een zakenpartner?”, “je bent zo jong!”,… Zulke vooroordelen hebben haar echter de kracht gegeven om zichzelf te overtreffen en ze wil andere vrouwen inspireren door te bewijzen dat ondernemen ook voor hen mogelijk is. Déborah is ervan overtuigd dat als je de zin hebt om te ondernemen, je niet moet twijfelen om de stap te zetten. 

Déborah heeft hard gewerkt om te staan waar ze vandaag staat en ze heeft geen greintje spijt. Ze leeft van haar passie en maakt haar dromen waar. Het avontuur is nog maar net begonnen…

Terug naar het begin van de pagina