Naar inhoud

Graciela, manager van een artisanale bakkerij en patisserie in Ukkel

18 juni 2021

GRACIELA
Artisanale bakkerij en patisserie
Ukkel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

microStart heeft de tijd genomen om naar ons project te luisteren, het te bestuderen. Het is een mooie professionele en menselijke ontmoeting.

 

REIS LOKAAL

Telle mère, telle fille bakery. Zo heet de bakkerij die Graciela afgelopen januari samen met haar dochter opende in een kleine wijk in de gemeente Ukkel. Bakkerij Telle mère, telle fille is een ambachtelijke bakkerij "à la française" die een verscheidenheid aan broden, broodjes en gebak aanbiedt met smaken van elders, geïnspireerd door hun talrijke reizen en hun Franse, Paraguayaanse en Israëlische roots.

 

 

 

Graciela's bakkerij is de verwezenlijking van een droom, maar bovenal de realisatie van een goed doordacht project. Nadat haar kredietaanvraag door de bank was geweigerd, werd zij doorverwezen naar microStart. microStart kende een microkrediet toe, waarmee ze haar bedrijf kon starten. Dit duwtje in de rug heeft Graciela en haar dochter alleen maar gesterkt in hun vastberadenheid om te slagen in hun project. Graciela voelt zich elke ochtend gelukkig als ze haar winkel binnenstapt, die ze haar tweede thuis noemt. Ondernemerschap is voor haar de vrijheid om iets te doen wat van haar is en dat met al haar passie te doen.Ontmoet Graciela > Facebook pagina ! 


 

Hoewel de reis van smaken het concept van het merk heeft gevormd, is het hart van het project zeer lokaal. Graciela is blij dat zij via haar buurtbedrijf kan deelnemen aan het leven in haar wijk en de bewoners van dienst kan zijn. Voor haar producten koopt Graciela alleen bij plaatselijke leveranciers, zodat de nabijheid en seizoensgebondenheid van de producten gegarandeerd zijn. Ondanks de grote vraag moesten de klanten wachten op de aankomst van de Belgische aardbeien voor ze konden genieten van haar verrukkelijke aardbeientaartjes.  

 
© www.revezlimage.com

 Van 14 tot 18 juni 2021 organiseert microStart voor het eerst een week lang een campagne om haar aanwezigheid op het terrein te versterken, zo dicht mogelijk bij (toekomstige) micro-ondernemers om hen de mogelijkheid te bieden onze adviseurs te ontmoeten.
Tijdens deze week biedt microStart samen met haar partners gratis workshops en informatiemomenten aan om het lokale ondernemerschap te ondersteunen.

 

ONTDEK ONZE PROGRAMMA

 

MICROSTART BRUSSEL

Rue de Fiennes 77, 1070 Anderlecht - brussels@microstart.be - tel. 02/ 888 61 00

 

Terug naar het begin van de pagina