Naar inhoud

Mimy opende haar Afrikaanse restaurant in Antwerpen

“Je stelt jezelf veel vragen en die kunnen je afremmen. Je moet er niet naar luisteren en de stap durven zetten, je krijgt er geen spijt van.”

Met een passie voor koken overwoog Mimy al jaren om ooit haar eigen zaak op te starten. Wanneer ze midden in de covidcrisis haar job verliest, beslist Mimy om haar idee uit te proberen: de afhaalverkoop van haar huisgemaakte gerechten met smaken uit Burundi en Oost-Afrika. De heerlijke gerechten van Mimy kennen een groot succes, de mond-tot-mond reclame doet haar werk, en haar zaak is vertrokken.

Maar het combineren van bestellingen opnemen, voorraden aanleggen en gerechten voorbereiden worden Mimy te veel, ze wordt het slachtoffer van haar succes. Ze klopt bijgevolg bij microStart aan die haar stap per stap begeleidt bij het formaliseren van haar zaak. Haar adviseur raadt haar de springplankmaatregel aan, waardoor Mimy haar werkloosheidsuitkering kan behouden tijdens de eerste twaalf maanden dat ze haar zaak runt. microStart financiert de opening van haar café-restaurant in Antwerpen en zo ziet Mimy Orange Kitchen het licht.

“Ik weet niet of ik hier vandaag zou staan zonder de steun en het advies van microStart.”

Mimy werkt hard en de ene dag gaat al wat makkelijker dan de andere maar ze is fier op het succes van Mimy Orange Kitchen. Omringd door mensen die in haar en in haar zaak geloven geeft Mimy ons de indruk dat er ooit misschien andere Orange Kitchens zouden kunnen openen in ons land.

Mimy vergeet echter niet hoe angstig ze was toen ze haar eerste stappen zette als zelfstandige. Ze moedigt iedereen die overweegt een zaak te starten aan om de moed niet op te geven.

 

Bezoek haar Instagram-account !

 

Terug naar het begin van de pagina