Naar inhoud

Ons, fair trade Tunesisch handwerk

21 februari 2022

ONS
Fair trade Tunesisch handwerk
Brussel


“Voor mij staat ondernemen gelijk aan handelen, aan creëren en het geeft een beetje de kans om de wereld te veranderen, want ondernemen doe je met je eigen waarden en je eigen  ambities.”

 

In haar pop-up shop in Sint-Gillis, genaamd “de Médina”, neemt Ons ons mee op ontdekking doorheen haar unieke creaties, duurzaam en handgemaakt, rechtstreeks afkomstig van ambachtslieden in Tunesië. Haar passie en energie nodigen uit tot een gesprek. Achter elke creatie schuilt het verhaal van een ambachtsman en zijn talent, getuigt Ons.


“Ik was werkzoekende wanneer ik mijn aanvraag tot financiering deed en ik vind het fantastisch dat microStart mij een lening heeft kunnen geven terwijl dat bij een bank onmogelijk zou geweest zijn. microStart is een geweldige kans want zonder dat duwtje in de rug was ik nooit kunnen overgaan tot de volgende stap.”

Op een paar weken tijd was het merk MedinaFairLAB geboren, het startpunt voor het waarmaken van een droom: het creëren van een plek waar de artisanale creaties van ambachtslieden samenkomen, om zo de vermenging van talenten en culturen te promoten. Wat er nog gepland staat voor Ons? Haar e-shop starten en misschien ooit haar eigen winkel uitbaten in Brussel.


Ontdek Ons op Facebook, Instagram en op haar website !Ons maakte ongeveer een jaar geleden dit project concreet. Als 28-jarige werkzoekende op zoek naar meer betekenis in het leven, heeft ze een idee in gedachten. Ze schrijft zich in bij StartLAB, een incubator voor jonge ondernemers in Brussel, met wie ze haar project en haar aanbod en collecties verder uitwerkt. Enkele maanden later wordt Ons geselecteerd door hub.brussels om haar concept uit te proberen in de Pop-up Auberge Espagnole, wat haar ontluikende ondernemingsavontuur een nieuwe wending geeft.

Om de pop-upwinkel uit te baten, de kosten te dekken en genoeg stock te voorzien, heeft Ons snel nood aan fondsen. Ze wordt doorverwezen naar microStart, die haar ondersteunt bij het uitwerken van haar financieel plan, en die haar een financiering aanbiedt.

 


 

In 2021 hebben bijna 650 personen (waarvan 152 personen zonder werk) een zaak kunnen starten of uitbreiden dankzij financiering en begeleiding van microStart.

 Aangezien dromen realiseren vaak begint met een ontmoeting organiseert microStart, samen met haar partners, van 7 tot 11 maart een campagne om werkzoekenden te sensibiliseren en te informeren over het starten van een zaak.


 

ONTDEK ONZE PROGRAMMA

 

MICROSTART BRUSSEL

Fiennesstraat 77, 1070 Anderlecht - brussels@microstart.be - tel. 02 896 54 21

 

 

 

Terug naar het begin van de pagina