Naar inhoud

Orélie startte haar coffee truck in Waals-Brabant (Ottignies-Louvain-la-Neuve)

“"Wat heel belangrijk was voor mij was om mijn zaak te kunnen opstarten met mijn eigen waarden. [...] waarden die ik wil overbrengen en uitdragen, en via het ondernemerschap kan dat.””

Met haar dertigste verjaardag in aantocht en na jaren in de communicatie en marketing te hebben gewerkt, zoekt Orélie naar een nieuwe wending in haar leven en ze beslist om als zelfstandige te werken, volgens haar eigen waarden.

In eerste instantie wil Orélie als consultant in digital marketing aan de slag maar ze beseft snel dat ze vooral energie put uit persoonlijk contact met mensen. Wanneer een vriend haar vertelt dat hij zijn koffietruck wil stopzetten, twijfelt ze geen seconde en grijpt ze haar kans. Ze koopt zijn truck van hem over om zo al haar ambities waar te maken: mensen verwelkomen en samenbrengen, hoe verschillend ze ook moge zijn, en sociale banden creëren rond een ambachtelijk koffieproject.

Tijdens haar zoektocht naar financiering om haar truck te starten vertelt een vriendin haar over microStart. Aangezien haar project al goed doordacht was, gaan de procedures heel snel en in december 2019 start Orélie  O'café, haar mobiele koffiebar. Wat haar het meeste drijft als onderneemster is haar waarden te kunnen uitdragen via haar zaak: Orélie werkt samen met twee Burundese coöperatieven die ze goed kent en vertrouwt, haar koffie is biologisch en wordt lokaal gebrand, hier in België.

Orélie was nog maar drie maanden actief toen COVID toesloeg. Het was geen makkelijke periode maar ze voelde zich ondersteund door microStart. “Mijn adviseur belde me geregeld om te vragen hoe het ging en hoe ik me voelde. Ik voelde tijdens deze crisis echt de steun van microStart.”

Vandaag kan men Orélie terugvinden in haar koffietruck op markten, rommelmarkten, openbare of private evenementen in Ottignies-Louvain-la-Neuve en omgeving. Een ding is zeker: haar glimlach, vriendelijkheid, koffie en heerlijke cookies zijn een bezoekje waard! Volg haar op Instagram.

Terug naar het begin van de pagina