Naar inhoud

Papa Demba opende verschillende supermarkten in Antwerpen

“Ondernemen staat gelijk aan delen: mensen helpen, samenwerken met de lokale gemeenschap en kansen geven.”

Papa Demba droomde er altijd al van om ondernemer te worden. In 2013 startte hij zijn eerste kleine Afrikaanse winkel in Antwerpen, maar al snel droomde hij van een grotere winkel. Hij vond de plaats te klein en de mogelijkheden beperkt. Daarom opende hij in 2017 een nieuwe zaak: Sunu Market. Een supermarkt met vooral Afrikaanse, maar ook Aziatische en Latijns-Amerikaanse producten. Naast exotische producten biedt hij ook dagdagelijkse producten, om ervoor te zorgen dat zijn klanten niet te ver of naar een grote supermarkt hoeven te gaan.

Zijn aanbod zorgt er voor dat hij écht een plaats heeft als lokale buurtwinkel. Het startpunt van zijn onderneming is een antwoord bieden op de noden van de personen van de buurt, van zijn gemeenschap, zodat hij het leven van zijn klanten kan vergemakkelijken. 

Of Papa Demba al van kleins af aan wist dat hij ging ondernemen? Volgens hem zit ondernemerschap in zijn bloed. Want voor hem staat ondernemen gelijk aan delen: mensen helpen, samenwerken met de lokale gemeenschap, kansen geven... Zo probeert hij het verschil te maken!

De eerste winkel van Papa Demba is vlakbij het kantoor van microStart Antwerpen. En Papa Demba is een bijzondere klant van microStart. In 2013 kreeg Papa Demba namelijk het allereertste krediet van het net geopende agentschap in Antwerpen! Intussen is de samenwerking met microStart verder gegroeid: microStart heeft verschillende microkredieten aan Papa Demba uitbetaald, progressief en volgens de evolutie van zijn bedrijf. Voor hem is de samenwerking met microStart trouwens altijd een verhaal van wederzijds vertrouwen en eerlijkheid geweest: wanneer je geholpen wordt moet je ook kunnen teruggeven.

Terug naar het begin van de pagina