Naar inhoud

Valérie, frituur

22 oktober 2021

VALÉRIE
Frituur
Huy

« microStart is de grootste verrassing van al die jaren »

 

Als dochter van restauranthouders kent Valérie de moeilijkheden van het vak en het is daarom dat ze zich richtte op de studie binnenhuisarchitectuur. Toen ze haar diploma had behaald, vond ze snel een job, trouwde ze en kreeg ze haar eerste kinderen. Valérie houdt van haar werk, maar vindt in de relatie met de klant niet wat haar bezielt en wat haar dierbaar is.

Frit’huy, gelegen in het hart van de stad, is een typisch Belgische familiezaak die zijn trouwe klanten frikandellen, hamburgers, verse frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus aanbiedt.

Wanneer ze in moeilijkheden komt, door de kosten van haar zaak, doet Valérie een beroep op microStart. Haar adviseur, Juliette, stelt haar gerust en begeleidt haar bij alle stappen. microStart geeft haar financiële steun en Valérie kan opgelucht ademhalen. Juliette blijft haar begeleiden in moeilijke tijden, zoals tijdens de Covid-crisis.

Valerie doet vandaag wat ze graag doet en is erin geslaagd om stabiliteit in haar leven te brengen. Ze is er trots op dat ze het niet heeft opgegeven, dat ze vanuit het niets is begonnen en dat ze het zo ver heeft gebracht.

 

Ontdek Valérie > Facebook Pagina !

 


Voor de ontmoetingen en diversiteit van het cliënteel keerde ze vervolgens terug naar de horeca en opende ze met haar tweede man een frietkraam. Ze werken allebei hard en het werkt goed, maar na zeven jaar is Valérie in verwachting van haar derde kind en staat ze op het punt om te gaan scheiden.

Valerie moet voor zichzelf zorgen zonder financiële steun. Om de eindjes aan elkaar te knopen, combineert ze twee banen, met als gevolg dat ze geen tijd meer heeft voor haar kinderen. Ze neemt haar leven in eigen handen en opent haar eigen frietkraam, waarbij ze zichzelf drie jaar de tijd gaf om personeel aan te werven en zo wat tijd vrij te maken. Aangezien geen enkele bank haar project steunt, investeert ze haar persoonlijke spaargeld en leent ze van vrienden om haar bedrijf begin 2018 op te starten. 

 

 

In België is minder dan een derde van de ondernemers een vrouw. Ook al stijgt het aantal vrouwen jaarlijks bij de nieuwe ondernemers, toch aarzelen velen van hen nog om een bedrijf op te starten.

In dit verband, organiseert microStart een campagneweek om het vrouwelijk ondernemerschap in België in de kijker te zetten en te trachten de drempels voor toegang te verlagen.
Aan allen die het project, de overtuiging of de wens hebben om ondernemer te worden, nodigen wij u uit om van 18 tot 22 oktober 2021 met ons mee te doen. Al onze evenementen zijn gratis.

 

ONTDEK ONZE PROGRAMME 

 
MICROSTART LIÈGE

Quai Churchill 22, 4000 Liège - liege@microstart.be - tel. 04/ 277 91 25

 

Terug naar het begin van de pagina